Филип Попов: БСП ще търси диалог по национално значими теми

Юли 23, 2021 Новини БСП в медиите 0 809

Ние сме партия, която взима решение след обсъждане в своите структури и органи

„Предстои да видим какви ще са предложенията на останалите политически сили, както и нашите, разбира се, какво ще се случи със съставянето на правителство, къде ще намерим пресечните точки по важни за държавата политики.“ Така коментира актуалната политическа обстановка народният представител от ПГ на “БСП за България“ Филип Попов в ефира на БНТ.

По думите му на предстоящите консултации с президента днес Българската социалистическа партия ще се бори за политиките, които левицата отстоява от години. „По отношение на провеждане на активна социална политика за най-уязвимите групи - възрастните хора и младите семейства. По отношение на здравеопазването - болниците не трябва да са търговски дружества, достъп до здравеопазване, реформа в съдебната система и достъп до правосъдие.“ Левицата ще отстоява всички стожери на държавността, по които има ясни и конкретни политики.

По отношение искането за предсрочното отстраняване на Иван Гешев от поста му, Филип Попов припомни, че още в 44-то Народно събрание БСП е била единствената парламентарна сила, която поиска оставката на главния прокурор.

„Няколко пъти сме внасяли закон за преизчисляване на всички видове пенсии. За съжаление,  в предишното Народно събрание останахме малцинство, останалите парламентарни групи не пожелаха да подкрепят това преизчисляване“, каза още социалистът.

Във връзка със съставянето на редовен кабинет Филип Попов заяви, че левицата има решение на върховния орган на Българската социалистическа партия, че с ГЕРБ няма как да участват заедно по никакъв начин. „В неделя предстои Национален съвет на БСП, там ще се обсъждат тези въпроси. Ние сме партия, която взима решение след обсъждане в своите структури и органи.“

„Радваме се, че стартира диалог - нещо, което ние търсехме и в предишното Народно събрание, диалог по наистина национално значими теми. Нашата позиция е търсенето на политики във всяка една сфера“, добави социалистът.

По думите му БСП се съгласява на разговори с “Има такъв народ“, защото това е национална тема и ако България отиде на още едни избори, това означава много тежки последици за цялата страна. „Ние сме национално отговорна партия, с държавни приоритети и държавническо мислене“, категоричен бе Филип Попов.