Филип Попов, БСП за ИТН: Предлагат работа на парче, липсват адекватни политики

Юли 18, 2021 Новини БСП в медиите 0 913

Трябва да има контрол върху прокуратурата и цялостна реформа в съдебната система

„Вчерашната конференция на “Има такъв народ“ на практика затвърди нашата позиция, че няма да подкрепим този кабинет. Не се предлагат никакви политики, няма диалог, няма дебат. Оказахме се прави, че партията на Слави Трифонов и лично той бягат от диалог и нормален демократичен принцип във всяка една парламентарна система. Императивно налага, не се знае кой, откога, къде. Най-притеснителното е липсата на адекватни политики, защото това, което предлагат е работа на парче.“ Това заяви депутатът от БСП и член на Националния съвет на партията Филип Попов в ефира на NovaNews.

„Желанието за отстраняването на главния прокурор го искаха доста български граждани повече от година, след като той нахлу в президентството, след като безпардонно чисто политически разгласи специални разузнавателни средства“, коментира социалистът по повод изказването на Янаки Стоилов, че ще поиска предсрочното освобождаване на Иван Гешев. „Трябва да има контрол върху прокуратурата и цялостна реформа в съдебната система“, каза още той.

В предаването “Офанзива с Любо Огнянов“, Попов  поясни, че до този момент не е имало разговор за политики, а кампаниите на партиите са били насочени към емоциите на българина: „Не се гласува в сферата на политиката, на разума, на това какво предлагаме. Ние поставяме на масата нашите политики в здравеопазване, образование, икономика, външна политика и когато имаме пресечни точки, тогава можем да подкрепим едно или друго правителство или да предложим правителство, но трябва да изпълнява стриктно тези политики“, обясни социалистът като допълни, че не се говори за бъдещето, а за отстраняването на един или друг политически лидер.