Общинските болници са пред закриване

Янр 20, 2011 Новини БСП 0 1505

  Петър Димитров: Асфалтът, който ГЕРБ сега полага по магистралите, е подготвен от предишното правителство     Този вот на доверие не е нито особена изненада, нито особено смел ход, защото той е с предизвестен резултат

 

Петър Димитров: Асфалтът, който ГЕРБ сега полага по магистралите, е подготвен от предишното правителство

 

 

Този вот на доверие не е нито особена изненада, нито особено смел ход, защото той е с предизвестен резултат. Почтеното поведение беше да се подаде оставка и да се отвори пътят към предсрочни избори. Това заяви зам.-председателят на ПГКБ Ангел Найденов по време на обсъждането на вота на доверие към правителството на ГЕРБ. Найденов изтъкна, че единствените депутати, които не се притесняват от предсрочни избори, са от ПГКБ. 

Мая Манолова изрази тревогата на левицата от драматичното положение в здравеопазването. Депутатът предупреди, че системата е в колапс, за много от общинските болници 2011г. ще бъде последна, а хората от цели региони ще останат без медицинска помощ. „Сегашният министър успешно ще приключи задачата на предшествениците си - да ликвидират общинското здравеопазване", заяви Манолова.

Петър Димитров напомни признанието на министър Плевнелиев, че за да се стигне до полагането на асфалт на един път, трябва да минат поне три години - толкова е подготвителният процес. „Асфалтът, който вие сега полагате по магистралите, нали разбирате кога е подготвен? Всичките лентички, които режете, са заради това, че някой е създал условия за това", заяви Димитров. „Босият не ще магистрали, босият иска цървули", добави депутатът от левицата.

Петър Димитров изтъкна, че премиерът Борисов иска вот на доверие от депутатите от ГЕРБ и от Атака, които като оловни войничета лягат и стават според волята му. Депутатът от левицата цитира германския вестник „Ди велт", според който  Бойко Борисов управлява с машинации, които трябва да бъдат сравнени с методите на мафията. „Научихме, че премиерът на България има цена. Все още не знаем самата цена, но вероятно ще я научим", добави Димитров. По думите му, Бойко Борисов омаскари всичко и всички - партии, институции, личности - за да остане в бяло само той и ГЕРБ. „Намалихте приходите с милиарди и ги отстъпихте на организираната престъпност. Обещахте средноевропейски заплати, а замразихте заплати и пенсии. Обещахте европейско здравеопазване, а закривате болници. Вдигнахте възрастта и стажа за пенсиониране, за да умираме на работните си места. Мачкате културата, науката и образованието", обърна се Димитров към министрите.

Сергей Станишев отбеляза, че липсва последователност и яснота при реализацията на енергийните проекти. По думите му е под въпрос мажоритарното участие на българската страна в Белене. „Не може да приемем и оскъпяването на цената с близо 2,3 млрд. евро", заяви председателят на ПГКБ. Той напомни, че  споразумението за Набуко подписа предишното правителство, както и за Южен поток. Станишев изтъкна, че предишното правителство за първи път отвори и досиетата на ДС с цел да се знае истината, но не с цел лустрация.