Георги Атанасов: Приоритет на БСП е истината и битката срещу страха

Юли 09, 2021 Новини Избори 0 787

Борисов притежава престъпния гений на бандита

"Арестите трябва да започнат на всяка цена след образуването на правителство, на базата на разкритията относно чудовищното ограбване от страна на шайката на ГЕРБ. Кодът за разшифроване на явлението ГЕРБ е „Групировка Еничерска за Разграбването на България“. Едно нещо, което смятам, че трябва да се направи е ревизия от А до Я на престъпното управление на ГЕРБ, това което знаем засега е част от айсберга на тия десетки милиарди, които са източени от България. Трябва да се отвори кутията на Пандора с кредитите от чужбина. Хората вече са си дали сметка защо най-големите кражби стават в областта на инфраструктурните проекти, защото най-големите обеми са там", критикува Георги Атанасов, кандидат-депутат в листата на "БСП за България" във Враца в ефира на "Студио икономика" по БСТВ.

Атанасов коментира актуалната роля на журналистиката в днешното общество: "Обществото е зомбирано. ГЕРБ направи нещо ужасяващо престъпно - купуване и манипулация чрез основните медии, телевизии. Успя да манипулира българското население до опростачване. В последните 10 години месомелачката за мозъци и морал ГЕРБ унищожи всичко по пътя си. Обществените медии са частни медии на Борисов и неговата групировка. Шайката си избра покровителство в лицето на прокуратурата, която пази като буфер началника си. Прокуратурата е назначена неформално, задкулисно, по мафиотски принцип от Борисов и тя го пази, затова тези разкрития едва ли могат да доведат до реални действия. Българските пенсионери бяха купувани с тези чудовищно цинични 50 лева, както с милиарди са купувани тези компании, за да рефлектира и да се притискат наемниците на компаниите, за да гласуват "правилно". Нашите колеги не искат да се променят, те се автозомбираха. Борисов притежава престъпния гений на бандита, който гласи: мачкай, унищожавай слабите, коленичи и се подмазвай на силните, и купувай необходимите."

На въпроса кои са първите неща, които би направил като депутат в 46-то Народно събрание, Атанасов отговори: "Мой личен приоритет, като гражданско лице, е истината и битката срещу страха. Избиратели от Враца ме информираха, че местният кмет от ГЕРБ в Оряхово разиграва история с общинската гора, предоставена на местен бизнесмен срещу жалки пари - и съответно започва сеч. При опит на служител да даде гласност бива уволнен. С конкретни действия трябва да се покаже на хората, че рано или късно това нещо ще приключи."