Христо Проданов, БСП: Притеснителни са доказателствата от прокуратурата за купуване на гласове от партията на Мая Манолова

Юли 08, 2021 Новини Избори 0 1384

Около 60 хиляди гласа ще дойдат от Турция за ДПС, благодарение на ИТН и ИСМВ

 "Първото и най-важно нещо за нас е увеличението на доходите на българските граждани, което ще се случи чрез подобряване на икономиката. Всичко това е възможно след връщане на конституционния ред в държавата, отмяна на търговския статут на болниците и промяна на държавната икономика. Здравеопазването не може да бъде търговия, ние оценяваме това, че най-важният капитал за една държава са нейните граждани. "

"Фокусът на всяка една политика, предлагана от БСП, са българските граждани. Ще припомня как в Благоевград се случи една подмяна миналата седмица – заместник-кмет от ГЕРБ стана кмет на ИТН. ГЕРБ, „Мутри, вън“ и ИТН се обединиха и вкараха този човек. Вчера излязоха доста притеснителни доказателства от прокуратурата за купуване на гласове от страна на партията на Манолова. Не съм съгласен аз да съм статукво, а тези хора да са промяна - преди две години строителите на Борисов ни искаха оставките, защото искахме да докажем това, което служебният кабинет доказва в момента за неизправността на магистралите и кражбите.", заяви Христо Проданов, водач на листата на 23-ти МИР София в "Денят започва" по БНТ.

"БСП ще участва в управлението, само ако има воля и желание за истинска промяна. Настоявахме да мине на второ четене Закона за преизчисляване на пенсиите и така наречените „партии на промяната" бяха причината това да не се случи. Според мен 55-60 хиляди гласа ще дойдат за ДПС от Турция с любезното съдействие на тези партии - ИТН, „Мутри, вън“, Демократична България. Нашата позиция в новия парламент ще бъде определена от българските граждани. Не слушайте какво говорят, гледайте какво вършат - партията на Трифонов се съюзи миналата седмица в Благоевград с ГЕРБ, а казваше, че няма да си партнира с тях. Политическото шоу трябва да се прекрати, има важни въпроси за решаване като актуализацията на бюджета. В България неспазването на правилата се е превърнало в норма. Мисля, че на изборите всичко ще е наред, ако няма някакви явни опити за саботаж.“, коментира Проданов.