Иван Иванов, БСП: Мая Манолова беше всеки ден в кабинета на Борисов

Юли 08, 2021 ШУМЕН Новини Избори 0 1552

08.07.2021

"БСП единствена може да гарантира промяната, която всички очакват - една държава, свободна от тоталитарния режим на Борисов. Не виждам друг представител на статуквото, освен ГЕРБ и съдружниците на Борисов, и компания като Демократична България, Манолова беше всеки ден в неговия кабинет. Знаем, че днес беше заловен представител на партията на Манолова за купуване на гласове в Бургас. Срещнахме се с хиляди граждани по време на кампанията, очакваме гражданите да ни подкрепят на 11-ти юли", заяви Иван Иванов, водач на листата на "БСП за България" в Шумен в "Думата е ваша" по БСТВ.

 

На въпроса кои са проблемите в Шумен, които не търпят отлагане, Иванов отговори: "На първо място качеството и цена на водата, ние сме с най-скъпата вода в страната, но и най-мръсната. Ние се превърнахме в град с изключително мръсен въздух поради липсата на централно отопление и използването на стари отоплителни уреди. Сегашното управление допусна депото за битови отпадъци да се превърне в основен замърсител на р. Камчия, капацитетът му е на изчерпване. Загубихме европейски средства и бяха изхарчени общински такива, просто лъха на корупция. Ситуацията със Закона за старите столици не е от вчера. Цялата одисея с културно-историческото наследство приключи с довеждането и изкъпването на Борисов в едно кладенче  Първата ни работа в 46-я парламент е преизчисляването на пенсиите, защото никой друг не мисли за българските пенсионери, освен БСП.

 

По думи на историкът процесът по занемаряване на туризма тече от много години, а пандемията е била последният пирон в ковчега: "Не видяхме усилия от управляващите да се засили интересът към България. Изисква се рекламиране на страната ни в световен мащаб. Ние тук имаме основата на съвременната европейска култура и местата, където е създадена славянската писменост. Държавата подминава това с десетилетия. Русия е добър пазар за този туризъм."