Ленко Петканин: БСП винаги е работила и е готова да работи за България

Юли 07, 2021 Новини Избори 0 1402

07.07.2021 г.

"Достъпът до детски градини стои като нерешен проблем от 10 години, в нашата програма е заложено финансово обезпечаване за родителите, които трябва да гледат децата си сами или които плащат за частни детски градини. По наше настояване бе заложен мораториум върху общински градини, които биват отдавани като частни. Имаме нови квартали, където никъде не е планирано построяване на детска градина или училище. Всички виждаме как се ремонтират инфраструктури и как им се прави ремонт веднага след това. Нашият план е да стимулираме така наречената зелена инфраструктура - сгради, които са опасани от жива растителност, които правят въздуха по-чист и дават друг облик на града", заяви Ленко Петканин, който е втори в кандидатската листа на "БСП за България" в 24-ти МИР София в "Актуално от деня" по БСТВ.

Петканин обясни какви действия могат да се предприемат, за да се опази природата на страната ни: "Трябва бързо да обърнем фокуса върху обеззалесените български площи. Много гори са изсечени контрабандно и много дървесина изгоря. Държавата трябва да влезе в ролята на регулатор, няма как да продължаваме да сечем и да не залесяваме. Това ще даде бърз ефект. БСП винаги е работила и е готова да работи за това България да бъде в едно по-добро състояние. Основен замърсител на водата е индустрията, трябва да се изградят пречиствателни станции за питейна вода. БСП предлага възстановяване на напоителни системи. Ние не виждаме естествен замърсител на въздуха, голяма е въпросителната защо това се получава. Презастрояването спомага за този процес, защото въздушните коридори влияят на задържането на мръсния въздух. Нищо логично няма в строенето на RDF инсталация за изгаряне на отпадъци. БСП предлага държавни борси за плодове и зеленчуци, това ще раздели спекулата от търговията и производството.

"Ние от БСП сме изготвили всеобхватна платформа, която да подпомогне младите семейства в България. Имаме предложение да осигурим безлихвени кредити на млади семейства за покупка на първо жилище. При второ или трето дете за работещи родители предлагаме помощи от 6 500 лв. За майки-студентки предлагаме мярка от 10 минимални работни заплати. За всяко дете от 1-ви до 4-ти клас предлагаме материален стимул от 250лв., безплатни учебници от 1-ви до 12-ти клас и безплатни лекарства за деца до 14-годишна възраст.", обяви финансистът Ленко Петканин.