Корнелия Нинова от Раднево: Ние сме гарант за сигурност, стабилност и предвидимост за хората

Юли 07, 2021 Новини Избори 0 592

07.07.2021

„За нас тук в момента има 4 проблема и само едно решение на тези проблеми“, заяви лидерът на БСП в Раднево.

Четирите проблема са:

Един за България, един за хората, един за екологията, един за икономиката.

За България: комплексът, сред които е и ТЕЦ “Марица-Изток” 2 произвежда 40% от енергията и с неговото затваряне те няма как да бъдат компенсирани. Комплексът е обект стратегически за националната сигурност на България и за независимата ни енергетика.

За хората: над 100 000 души ще останат без работа, което за нас като социална партия е абсолютно недопустимо.

За икономиката: към комплекса работят 800 по-малки фирми, които имат обслужващи функции. Тези фирми ще затворят и съответно това ще се отрази на икономиката на региона и на България.

За екологията: ние напълно разбираме, че са необходими мерки, досега бяха взети сериозни мерки, разбираме и този проблем, но решението е само едно и това е преговори с Брюксел, както каза и Георги Кадиев за удължаване на срока. Правителството на Борисов се „изхлузи“ без да остави решение, на проблемите, които стоят от години, загуби се много време. В момента единственият начин – при високи резултати наши, при влизане в управление, нашият ангажимент е незабавни преговори с Брюксел за удължаване на срока. През това време търсене на решение, катоние в това решение слагаме акцент върху работните места и доходите на хората.

И поемаме този ангажимент, че ние ще бъдем гарант за сигурност на хората, стабилност на икономиката, за предвидимост по този въпрос, за прозрачност, за информираност постоянно какво ще се случи и за вземане на това решение заедно с вас, така че да защитим както националния интерес на България, както независимостта на нашата енергетика, така и доходите и живота на тези над 100 000 души и техните семейства.

Това е днес нашият ангажимент към вас. Следете ни – ще го изпълним!