Младежите на БСП представиха политиките на партията за младите със светлинно шоу

05.07.2021г.

Във Велико Търново се проведе събитието „България в твоите ръце!“, организирано от Младежко обединение в БСП. Мероприятието имаше за цел да представи основните политики, заложени в платформата на организацията за предстоящите избори.

Младежи от цялата страна, лидерът на БСП Корнелия Нинов и кандидати за народни представители се събраха на паметника привечер, за да представят приоритетите на младите социалисти.

Платформата на младежите от левицата включва четири основни стълба, свързани с политики за работни места, социална справедливост, образование, култура, спорт, екология, технологии и иновации.

Младежите представиха мерки, свързани данъчни облекчения на хора под 26-годишна възраст, достъп до култура, контрол над отпадъците, дигитализация на държавната администрация и много други.

Събитието започна със слово от името на Габриела Шилкова, зам.-областен управител на област Велико Търново и член на ръководството на Младежко обединение в БСП. Тя приветства събралите се млади хора и сподели, че каузите и принципите на БСП са каузите и принципите за по-добро бъдеще на България.

На сцената излязоха най-младите водачи от листите на „БСП за България“ – Петя Михалевска, водач от Смолян, и Явор Божанков, водач от Велико Търново.

Петя Михалевска заяви, че бъдещето на България е било заключено в чекмеджето на ГЕРБ през последните 12 години и е време да бъде изкарано оттам.

Явор Божанков сподели с младежите, че ще са нужни много усилия и време, за да моделът "ГЕРБ" да бъде променен, но той има самочувствието, че точно БСП може да го направи.

Събитието продължи с представянето на платформата на младите социалисти от председателя на Националния младежки предизборен щаб на БСП Габриел Вълков.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова пое щафетата от него, за да приветства събралото се множество.

"Истинската промяна ще се случи в следващия парламент, защото моделът "ГЕРБ" се е окопал във всички структури на държавата. От нас зависи 46-ия паламент да направи промяната необратима." сподели тя.

Събитието продължи със символичното запалване на четири прожектора, които да представляват четирите стълба на платформата за младите.

Младежите сложиха финал на мащабното мероприятие с митинг до крепостта Царевец, където заедно с граждани и гости на старата столица станаха свидетели на емблематичното шоу „Звук и светлина“ – подарък от Младежко обединение в БСП за всички жители и посетители на Велико Търново.