Атанас Зафиров, БСП: В последните 10 години отстоявахме един и същи модел на поведение и политики

Юли 05, 2021 СЛИВЕН Новини Избори 0 1261

05.07.2021 г.

"Единствено нашата коалиция има завършена стратегическа програма за развитието на България. Имаме готова управленска програма за следващите 100 дни на този кабинет. В нашите листи са най-подготвените и добри професионалисти, готови да се заемат с управлението на държавата. Внимателно подбрани, така че да отговарят точно на секторите, които се нуждаят от най-спешно лечение в момента. В последните 10 години отстоявахме един и същи модел на поведение и политики. БСП бе изкушавана по всякакъв начин. Заради ковид кризата близо 150 000 наши симпатизанти не успяха да упражнят правото си на вот", заяви Атанас Зафиров, водач на листата на "БСП за България" в Сливен в "Думата е ваша" по БСТВ.

Зафиров обясни какви са проблемите в отбраната и националната сигурност според него: "В нашата листа има 4-ма представители от сектор „Сигурност и отбрана“. Това е един от най-подценяваните сектори, който се нуждае от реформа. Проблемите са много, дълги години настоявахме за реформа. В армията е докомплекта, в някои части достига 50%, не могат да изпълняват конституционните си задължение. Разбрахме, че в Министерството на отбраната 100% от поръчките са се правили непрозрачно. Резултатът е лош, въпреки милиардите, които се дават. Резултати от изследване показват, че секторът страда хронично. В нашата програма ясно сме записали какво трябва да се промени."

Заместник-председателят на БСП коментира оглавените от Сливен негативни класации и положението в региона: "Сливен е трайно закотвен на последни места във всякакви класации и на първи места в най-негативните. Въпреки високата раждаемост имаме отрицателен демографски прираст. Всяка година хиляди хора напускат региона в търсене на по-добро препитание. Водим и в една друга класация -близо 44% от гражданите тук живеят в бедност, при средни 22,6% в страната. Това показва, че има ужасно разтворена ножица на неравенствата. Сливен е на предпоследно място в страната по БВП на глава от населението и на 19-то място по средна работна заплата. Нуждаем се от драстична промяна."