Проф. Петър-Емил Митев: БСП има необходимия исторически опит и политическа визия, за да предложи друг и по-успешен модел на управление

Юли 04, 2021 Новини БСП 0 858

България е демократична, правова и социална държава, и тук трябва да стъпим, за да надграждаме

„Дълбоко развълнуван съм от решението да ми бъде присъдена тази награда. Това е много висока чест, за мен повече от държавно отличие. За всички социалисти и всички граждани на българия е гордост това, че в българския политически живот толкова значима фигура е бил Димитър Благоев с неговата дълбочина на мисълта и безупречна лична почтеност.“ С тези думи благодари проф. Петър-Емил Митев при връчването на наградата “Димитър Благоев“. Той бе награден лично от председателя на БСП Корнелия Нинова.

„Над политическия живот на страната е паднала доста гъста сянка, на политически популизъм и авантюризъм. Да се призовава за нещо друго, без това друго да се определя, означава да се предлага електорален празен политически чек. Този, който не знае какво е другото, рискува да повтори същото или дори по-лошо. Българската социалистическа партия има необходимия исторически опит и политическа визия, за да предложи друг и по-успешен модел на упавление“, категорично заяви проф. Митев.

Той припомни, че тази година се навършват 30 години от подписването на конституцията. „В нейния преамбюл е записано, че България е демократична, правова и социална държава, и тук трябва да стъпим, за да надграждаме“, каза още той.