Габриел Вълков: БСП е способна да се справи с тежките неравенства и жестоката социална несправедливост в България

Юли 03, 2021 Новини БСП 0 852

Единствена БСП не сведе глава пред ГЕРБ и бе последователна опозиция, категоричен бе Динко Желев

Знаков момент на традиционния събор на БСП на Бузлуджа бе качването на  сцената на Габриел Вълков, председател на Младежкото обединение в БСП-София и Динко Желев - председател на Движението на ветераните в БСП. Двамата адресираха заедно хилядите събрали се социалисти, демонстрирайки своеобразната приемственост между поколенията в 130-годишната партия.

"БСП е партията, способна да се справи с тежките неравенства и жестоката социална несправедливост в България. Да направи България едно по-добро място за всички ни – място, в което всеки млад човек може да намери своята реализация. Място, в което нашите баби и дядовци не трябва да избират между храна и лекарства. Място, в което всеки човек може да живее един достоен живот“, заяви Вълков.

„Нашата Българска социалистическа партия има 130-годишна славна история, с която всички ние се гордеем. Гордеем се с нейното революционно минало, с борбите на хиляди наши другари за бъдещето на нашата страна. Гордеем се, че продължаваме техния подвиг, тачим заслугите им и работим в интерес на обществото. И днес се  гордеем с нашата партия, защото въпреки тежкото управление на ГЕРБ, нашата партия, начело с Корнелия Нинова, не преклони глава, не се предаде, не падна на колене, както мнозина искаха. Бяха единствената опозиция, която беше последователна и бойна на това вредно за страната управление. Единствената опозиция с реална програма за управление в интерес на всички хора“, категоричен бе Динко Желев.

По думите му ветераните са мотивирани от всичко, което партията прави за тях.

„Обнадеждени сме, че на тези избори се явяваме в широка лява коалиция, която може да даде началото на един широк ляв фронт срещу досегашното управление“, заяви още Желев.