Проф. Георги Михайлов: Младите, пенсионерите и хората с увреждания са приоритет в социалната политика на БСП

Юни 26, 2021 Новини БСП в медиите 0 1035

26.06.2021

"БСП има най-ясната програма във всички сфери. За 12 години управление на ГЕРБ достигнахме до дъното на всички класации в Европейския съюз и преживяхме здравна криза. Благоевград е област със сериозен планински релеф - тук има много откъснати населени места и общинските болници са изправени пред огромни изпитания. Има голям проблем с развитието на кадри. Благоевград граничи с две държави и има огромна възможност за взаимен търговски, икономически и културен обмен. Имаме големи условия за развитие на туризъм и прекрасни условия за селско стопанство и животновъдство. Няма алтернативен път между Банско и Гоце Делчев. Имаме нужда от сериозна инфраструктура, промени в здравеопазването и образованието. Благоевград е на последно място по доходи. В програмата на БСП е заложена регионализация на решаването на всички проблеми, защото всяка община има своите особености и се нуждае от развитие в различни сфери.", заяви проф. Георги Михайлов, водач на листата на "БСП за България" в Благоевград в "Думата е ваша" по БСТВ.

Проф. Михайлов сподели мнение относно някои належащи проблеми в страната: "Държавата е изоставила един от най-стратегическите клонове на леката промишленост. Хората от областта споделят с тъга, че пристигат тонове продукции от съседни държави и няма продуктивност. БСП има ясна представа относно темата за съдебната реформа. Тя трябва да бъде в интерес на нацията и не трябва да опира до махането на 1-2-ма човека или решаване на един-два кадрови проблема. Благодарение на временния министър на правосъдието, който е член на нашата партия, бе спряна програма за промяна в съдебната система, която всички юридически лица потвърдиха, че не е добре обмислена. БСП иска задълбочена съдебна реформа, която да е в интерес на гражданите. България е в топ 5 на страните в Европа по възможност за добив на дървесина, а нямаме възможност да работим със суровината, защото тя се изнася от дървената мафия".

"Социалната политика на първо място е насочена към тези, които са най-раними - пенсионерите, младите хора и хората с увреждания, това е политика на БСП, която ще продължи и в следващото Народно събрание. Майките месеци наред стояха пред парламента и се приеха закони, които не се вкараха в действие Единствено БСП внесе 100 законопроекта в 45-то Народно събрание и успяхме да докараме до второ гласуване преобразуването на пенсиите, което беше провалено от усилията на всички други политически сили. БСП предлага цял пакет от мерки за младите семейства, стимулиране на раждаемостта, необлагаем минимум, втора година майчинство", информира още кандидатът за депутат.