БСП и Алиансът на туристическата индустрия със съвместни действия за разрешаване на проблемите пред бранша

Юни 25, 2021 Новини БСП 0 794

25.06.2021

Днес, по покана на Алианса на туристическата индустрия в България, председателят на БСП Корнелия Нинова проведе среща с ръководството на организацията, в която членуват 13 асоциации на туроператори, хотелиери, туристически агенции, екскурзоводи, планински водачи, планинари и експерти в туризма. На срещата бяха обсъдени проблемите на бранша, породени от коронавируса и досегашното управление на сектора. 

По време на дискусията бяха разгледани предложенията на БСП и на бранша за възстановяване и развитие на туристическия сектор. Те бяха разделени на краткосрочни и дългосрочни мерки, като двете страни постигнаха съгласие да си сътрудничат при съвместното им разработване. 

Тестовете за пристигащите от чужбина туристи, трудността при издаването на визи за граждани от трети страни и тяхната цена, голямата бюрокрация, с която се сблъсква  браншът, липсата на кадри и продължаването на мерките в подкрепа на най-засегнатия от коронавируса сектор, са само част от проблемите, които бяха засегнати.

Българската социалистическа партия пое ангажимент за незабавно стартиране на законодателни процедури след формирането на 46-ото Народно събрание с цел бързото разрешаване на посочените проблеми.