Младежи от БСП направиха първа копка на ''Детелината'' в Бургас

Социалисти от Младежкото обединение на БСП направиха символична първа копка на „Детелината” на кръстовището Бургас – Созопол – Меден рудник днес

Социалисти от Младежкото обединение на БСП направиха символична първа копка на „Детелината” на кръстовището Бургас – Созопол – Меден рудник днес. Повод за „тържественото” мероприятие бе обещанието на премиера Бойко Борисов, дадено в Буртас на 6- ти декември – празника на града, че до 10 дни ще се направи първа копка на пътното съоръжение.

Минаха 10, 20, че и 30 дни, а нищо не се случва отново, коментира ситуацията Николай Тишев. Младежите социалисти, облечени в подходящи за случая отразителни жилетки и каски, въоръжени с мотика и кирка, направиха символичната първа копка. Те бяха подготвили табели с надпис „ Да изпълним повелята на премиера Б.Б. – първа копка на Детелината” и „ Предизборна програма на Д. Николов: ГЕРБ ще построи Детелината през мандат 2007- 2011”. Тържественото събитие не мина и без червено шампанско, с което приключи ритуала по започването на „Детелината”.

На 1 юни ще открием тържествено така важния за бургазлии пътен възел, обеща Живко Господинов. С акцията искаме да покажем на бургазлии, че не може само да се говори и да се дават напразни и неосъществими обещания, а да се гледа сериозно на проблема на града, каза Христо Панайотов.

Областният председател на БСП Атанас Зафиров заплаши младите активисти, че ако не приключат в срок кръстовището ще „падат глави”. Той призова социалистите да не приемат шеговито неговите думи и със строг тон им припомни, че те трябва да се мразят, а не да се обичат.