Борислав Гуцанов: БСП-Варна ще сезира Европейската прокуратура за ремонта на скъсаната тръба по дъното на канала езеро-море

06.05.2021 г.

"Събираме необходимите доказателства и документи, за да сезираме Европейската прокуратура за ремонта на скъсаната тръба по дъното на канала езеро-море във Варна, която замърсява водите от миналата година. Този обект е една от многото обществени поръчки в града ни, която се дава за изпълнение без конкурс и търг на определени фирми. Време е този иновативен начин в морската ни столица да бъде прекратен." Това заяви в предаването "Позиция" на радио Варна председателят на Областния и на Градския съвет на БСП, Борислав Гуцанов. Като други примери за реконструкции на сериозни обекти по същата схема той даде Дворецът на културата и спорта и удълбочаването на канала. 


По повод широко коментираните в медиите действия на служебното правителство и на министър Рашков, Гуцанов каза, че приветства смените на областните управители и директори на МВР. "На този етап е много важно да бъдат спрени купеният и корпоративният вот, за да има честни избори с реални и действителни резултати. Във Варна купените гласове са около 20 хиляди, десетки хиляди са корпоративните, където служителите са принуждавани да гласуват със заплахи за определени политически сили и то не само за управляващите. И е всеизвестно, че това се върши от местни олигарси", подчерта Гуцанов. И допълни, че още преди 4 април БСП-Варна е подала писмен сигнал в регионалната структура на полицията с конкретни данни за покупка на гласове, но и до сега не са предприети никакви действия. 


"Над 20% е обновена Варненската листа на социалистите за настоящия вот. Очаквам по-добри резултати не само на местно, но и на национално ниво, което ще гарантира стабилност, икономически подем и по-добър живот на всеки човек в страната ни", каза още лидерът на БСП-Варна. В отговор на въпрос случайност ли са лидерските сблъсъци, които се очакват на 11 юли в града, той обясни: "Много често именно от Варна започват промените в България и е нормално тук да се състезават лидери. Всеки помни, че именно оттук започнаха протестите и падна първият кабинет Борисов".

Гуцанов коментира и ескалиращото напрежение по повод предстоящото събаряне на Дом "Младост". "Приватизацията му беше извършена по времето на сините активисти на Иван Костов, а сега именно те развяват най-големите плакати. Нека стане ясно кой и как е разрешил това да се случи. Ние подкрепяме този протест и ще съдействаме, с каквото можем, но за съжаление е трудно да се върнат нещата назад. Законите трябва да се спазват", обобщи той.