БСП НЕСЕБЪР С ДЕКЛАРАЦИЯ ПРОТИВ ИЗБОРНИЯ ТУРИЗЪМ

ДЕКЛАРАЦИЯнаИзпълнително Бюро на Общинското ръководство на БСП НесебърОбщинското ръкводство на БСП Несебър изразява силна тревога от публикуваните  факти за високия брой новорегистрирани граждани в Несебър

ДЕКЛАРАЦИЯ
на
Изпълнително Бюро на Общинското ръководство на БСП Несебър

Общинското ръкводство на БСП Несебър изразява силна тревога от публикуваните  факти за високия брой новорегистрирани граждани в Несебър.                                                        Считаме, че 12 месечния  срок на уседналост не решава проблема с изборния туризъм. Необходим е много по- дълъг срок, тъй като икономически групировки  с финансови възможности си “назначават” избиратели като използват непълноти в изборния закон .
Настояваме  да се прекрати практиката за  регестрация на партии, които нямат местни сруктури и членска маса в региона.  Така се нарушават основни принципи на демокрацията, подменя се местния вот, и се градят бизнес лобита. Нека не се повтарят практиките  от предишни избори когато политическите партии бяха поставени в неравностойно положение спрямо парите. Крайно време е жителите и политическите партии в общината да се противопоставят на купуването на техните гласове и след това продадени техните очаквания. Очакваме   органите на прокуратурата и МВР да се самосезират и да предпиемат всички законови мерки за опазване правото на свободен избор на всеки.      

Председател:
                            /К.Жеглев/