Румен Гечев: БСП няма да играе ролята на смокинов лист

Май 02, 2021 Новини Избори 0 956

БСП няма да влезе в сандвича между ДПС и ГЕРБ, подчерта Гечев

 “БСП върна мандата, защото не иска да участва в този политически цирк. Другите искат да използват БСП за смокинов лист, защото с 43 депутати очевидно няма как да се управлява държавата.“ Това  заяви пo Нова телевизия народният представител от БСП проф. Румен Гечев. Той поясни, че ако БСП бе предложила министри, те щяха да бъдат дъвкани една седмица, независимо от личните им и професионалните им качества.

 “Ако някой иска да използва БСП сега да играе ролята на смокинов лист и да си жонглира с някакви министри, той се е объркал, тъй като БСП е сериозна партия”, подчерта Гечев и попита реторично: “Защо да правим кабинет, за да влезем в сандвича между ДПС и ГЕРБ ли?"

Социалистът посочи, че Бойко Борисов няма квалификациите да съветва БСП, защото той се намира в политическо срутище и партията му ще продължи да пропада: “Той е хванат в спалнята си с милиони евро и злато, всяко интервю трябва да започва с въпроса „Какво става със случая „Борисов и Мата Хари“?  Защо единият от двамата не е арестуван? Не е нормално в страна от Европейския съюз премиерът да е хванат с милиони евро и злато в такава ситуация и съдебната власт да мълчи”, критикува Румен Гечев.