За 20 г.преход темата за досиетата се превърна в гротеска

Дек 19, 2010 Новини БСП в медиите 0 1667

Тази извънредност, с която се гласува за 2 дни Изборния кодекс с 350 разпоредби не показва сериозност

Тази извънредност, с която се гласува за 2 дни Изборния кодекс с 350 разпоредби не показва сериозност. В него се съдържат ограничения на права, каза депутатът от КБ Янаки Стоилов пред БНР.

Ограничава се изборът на малките населени места. Управляващите гледат на този процес не като защита изборните права на гражданите, а се застраховат и технологически. Много са нещата. Фрапиращо е, че когато от Коалиция за България поискахме късно в петък проверка на кворума, председателката на НС изброи 130 депутати, а при гласуването се оказаха 93, посочи Янаки Стоилов. Изборният туризъм започна, защото в Чипровци и Брусарци, например, които редовно се печелят от БСП в момента са преселени над 1000 роми. Тези лица са регистрирани, че живеят в едно общежитие на предприятие, което е в ликвидация, което е незаконно, подчерта червеният депутат. Подобни явления се забелязват на много места - или малки градове, където има сериозни икономически интереси или много малки селища, допълни Стоилов. За мен в този парламента липсва поставянето на сериозни социални проблеми, които ощетяват гражданите. Хората все още възприемат изборните правила като засягащи само политиците. В тази криза се забелязва оредяване на хората в пограничните райони - те или идват в големите градове или заминават в чужбина. Най-големият проблем е чувството за липса на перспектива у хората и липсата на енергия да се справят, отчита Стоилов.

България отбеляза "юбилея" 10 години под наблюдение на Съвета на Европа, независимо, че вече сме членове на ЕС. Венецианската комисия даде становището си за така наречения специализиран съд. Не за първи път ние можем да приемем закон без да се вслушаме в препоръките. Този излишен байпас в съдебната система, както го наричам, едва ли ще помогне на съда в борбата с организираната престъпност. В този закон се иска ВСС от ръководещ орган да се превърне едва ли не в технически, счита Стоилов, който е и член на правната ПК

Темата за досиетата в тези 20 години преход се превърна в гротеска и водевил, защото излизат, когато нещо трябва да се забърка. Това, че се случва с дипломатите застрашава и националната сигурност. Тези хора, които сега могат да влязат не съм убеден, че ще бъдат заинтересовани от националните интереси на България, подчерта Стоилов. Поне част от тези хора / дипломатите, бивши сътрудници на ДС-бел. ред/ не са работили по идеологически причини, категоричен е Стоилов.