Атанас Зафиров: Голямата цел на БСП - отстраняването на ГЕРБ от властта е напът да се сбъдне

Апр 07, 2021 Новини БСП в медиите 0 1338

БСП свърши основната работа по разобличаването на модела “ГЕРБ” пред българското общество

 "БСП претърпя тежка загуба. Целите, които си поставихме - да бъдем първа политическа сила, не са изпълнени и отчитаме този факт. Наясно сме и с нашите слабости, и с обстоятелствата, благодарение на които се стигна дотук." Това заяви пред БНТ зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров.

Зафиров посочи, че оставката на Изпълнителното бюро на партията е морален акт, защото това са били хората, които са ръководели тази кампания и които са отговаряли за съответните региони, като поясни, че Корнелия Нинова също поема отговорност. "С този си акт искаме да свалим натиска върху председателя на партията, който е неоснователен в голямата си част, тъй като само преди няколко месеца БСП имаше пряк избор в партията и Корнелия Нинова спечели лидерския пост по един много убедителен начин.", подчерта Атанас Зафиров, като отбеляза, че сега би било крайно необмислено и безотговорно, ако БСП се обезглави и хвърли в лидерска криза точно във времето, когато и пред България, и пред партията стоят много важни въпроси за решаване.

"Голямата политическа цел, която си бяхме поставили - отстраняването на ГЕРБ от властта е напът да се сбъдне. България тръгна по един нов път. БСП изпълни обещанието си - тя няма да участва в кабинет на ГЕРБ под никаква форма.", изтъкна заместник-председателят на социалистите.

Зафиров изрази надежда, че всички партии на промяната ще работят заедно, за да се смени модела “ГЕРБ”. Той отбеляза, че БСП е свършила основната работа по разобличаването на модела “ГЕРБ” пред българското общество, а други партии  са се възползвали от този омаломощен ГЕРБ.

Атанас Зафиров припомни, че част от хората, които сега са най-гласовити в исканията за оставка преди седем години донесоха провал на БСП и тогава никой от тях не си е подал оставката, дори Изпълнителното бюро. Той обясни, че в самата партия няма особено напрежение, за разлика от видимата част - в студиа и по сайтове.

"Единението на партията е пътят, по който БСП да излезе по-силна.", заяви Зафиров.