БСП: Ще коментираме истинските резултати. Извършваме паралелно преброяване

Апр 04, 2021 Новини Избори 0 2086

04.04.2021 г.

БСП направи първи коментар след края на изборния ден. Пред медии председателят на Националния предизборен щаб на партията Георги Свиленски заяви:

Първо, искам да благодаря на всички български граждани, които излязоха в днешния ден да упражнят своето гражданско право, въпреки заплахите за лошо време, въпреки заплахите  от ковид кризата. Не се изплашиха и може би над 50% излязоха и упражниха правото си на глас.

Второ, искам да благодаря на всички участници в секционните комисии, които продължават да изпълняват своите задължения, от всички политически сили, на застъпниците, наблюдателите и представителите на БСП, които достойно защитават интересите на българските граждани в комисиите, а именно - опазване на честния вот и на резултатите от изборите. Те  вероятно ще продължат да работят през следващите няколко дни.

Поради динамиката на социологическите прогнози и екзитполовете, няма да коментираме резултатите тази вечер. Ние извършваме пълно паралелно преброяване във всички секции в страната. Резултатите от това паралелно преброяване ще ви бъдат предоставени веднага след като имаме всички протоколи. Надяваме се тези резултатите да съвпаднат и с резултатите, които ще обяви ЦИК след това. Всичко коментари относно тези прогнозни екзитполове, които излизат в момента, оставяме на другите политически партии. Ние ще коментираме истинските резултатите, показани и определени от ЦИК.