И Свищов даде пристан на „Лодката на Свободата“

29.03.2021г.

„Оглеждаш добре българския бряг и виждаш какви чудесни възможности има за развитие. Защото ще видиш от другата страна румънската част колко добре е развита и колко е занемарена българската“, поръката даде проф. Румен Гечев – водач на листата на социалистите в Плевен на Явор Божанков, който е начело на листата на „БСП за България“ във Велико Търново, по време на предаването на капитанските пълномощия на „Лодката на Свободата“ на Свищовския бряг.

Лодката продължава по маршрута си към най-източната точка на българското Дунавско поречие, където утре трябва да приключи 4-дневния преход по вода на водачите на листи от БСП, чиито избирателни райони граничат с река Дунав. Инициативата е наречена „Дунав. Една река – обща съдба!“ и е част от предизборната кампания на левицата преди вота на 4.04. Целта е социалистите да привлекат вниманието на хората върху пренебрежителното отношение на управляващите спрямо реката и неизчерпаемите възможности за развитие на поречието и жителите му.

„Тук не виждаме Дунав мост-3. Борисов обеща, че ще е готов тук, в Свищов, още през 2019-та“, отбеляза Явор Божанков, а проф. Гечев допълни: „Няма. Джипката е потънала по средата на Дунав“. Божанков от своя страна подчерта: „Няма. То и път няма към Свищов, явно трябва да дойде някой друг, за да го построи наистина“.

С пожелания за попътен вятър Божанков пое управлението на „Лодката на Свободата“ и се отправи към Русе, където го очаква Крум Зарков – водач на листата в областта.