Сергей Станишев: Важно е младите хора да намират реализация в България

Дек 06, 2010 Новини БСП 0 1376

Надявам се вие и младите в България да не се отчаете от трудния период, през който минава страната ни и да видите възможност да се реализирате в България

Надявам се вие и младите в България да не се отчаете от трудния период, през който минава страната ни и да видите възможност да се реализирате в България. Това заяви председателят на НС на БСП Сергей Станишев пред победителите в ежегодния конкурс за студентски стипендии за учебната 2010г.-2011г, организиран от НС на партията. Лидерът на БСП изтъкна, че за 20 години страната ни е претърпяла сериозна трансформация, като в някои отношения промяната е била към по- добро, но от друга страна е донесла и големи разочарования. По думите на Станишев един от сериозните проблеми пред България е въпросът за бъдещето на младите хора. Той напомни, че нееднократно е имало вълни на емиграция на млади таланти, на хора със знания и възможности, които не са видели перспектива за себе си в България. „Това отслабва потенциала на България като цяло", отбеляза председателят на БСП. Той изтъкна, че в чужбина живеят около 1,5 млн. българи в работоспособна възраст, което е голяма загуба за страната ни. Сергей Станишев пожела на младежите успех, кураж и късмет.

Председателят на НС на БСП изтъкна, че тази година се провежда десетият юбилеен конкурс за стипендианти на Националния съвет на партията и наградата „Стефан Продев", давана от в. „Дума". За този период над 600 български студенти и млади хора са участвали в конкурса, като тази година участниците са 40. Младежите са проявили творчество и знания и са изразили активната си гражданска позиция по различни теми за България и бъдещето на младите хора.