БУРГАСКИТЕ СОЦИАЛИСТИ КАЗАХА "НЕ" НА НОВИЯ ПРОЕКТ НА ИЗБИРАТЕЛЕН КОДЕКС !

Близо 400 души протестираха пред Областната управа в Бургас срещу политиката на правителството

Близо 400 души протестираха пред Областната управа в Бургас срещу политиката на правителството. Протестният митинг беше организиран от Областното и общинското ръководство на БСП.Плакати с надписи "Не на полицейското беззаконие" и "За по-високи пенсии" издигнаха протестиращите .Младежи с червени знамена поискаха бъдеще в държавата и работа.
„Митингът е насочен срещу въвеждането на новия данък „колиба”, който предвижда от 2011 г. да се въведе облагане с местен данък и на имоти с данъчна оценка под 1680 лв. Другият повод за протеста е предвижданата промяна в Избирателен кодекс за ограничаване на прекия избор на кметове в малки населени места под 500 души. С предлагания текст се засягат 111 села в областта, в които живеят повече от 26 000 души”, заяви Атанас Зафиров- областен председател на БСП- Бургас.
Към присъстващите се обърна и депутатът от БСП Пенко Атанасов, който заяви, че в момента сме свидетели на най-пагубното управление на държавата за 20 години преход.„
С минута мълчание срещу пагубната политика на правителството завърши протестния митинг в Бургас, организиран от Областния съвет на БСП. „Истината се отрива в тишината”, а управляващите от ГЕРБ колкото повече говорят, толкова повече се провалят, заяви общинският лидер на столетницата Димитър Стоянов и призова участниците в митинга с мълчание да изразят своята „тиха ярост” срещу действията на правителството. Беше приета декларация, която ще бъде внесена в НС и в областна управа Бургас.В протестната декларация, бургаските социалисти се обявяват против политиката на правителството на ГЕРБ, която според тях е "недемократична" и "авторитарна". Те заявяват, че са срещу замразяването на доходите и пенсиите, и срещу новия Изборен кодекс, чрез който се отнема правото на гласоподавателите пряко да избират кметове на по-малките населени места.