Явор Божанков, водач на листата на БСП във Велико Търново: Малкият и среден бизнес са притиснати и смазани от регулациите

Мар 20, 2021 Новини Избори 0 1641

20.03.2021 г.

"Проблемът с корупцията определено е един от основните в България. Той е въпрос на върховенство на закона. Естествено, че високи нива на корупция няма как да не доведат от отлив на инвеститори и липса на справедливост. Всеки един от нас се сблъсква ежедневно с тези проблеми вследствие от този корумпиран модел на управление. Ние се гордеем с листата във Велико Търново, имаме добри медицински експерти, юристи, икономисти. Област Велико Търново има нужда от специалисти и ние сме ги предложили в нашата листа. Средната възраст в нея е под 40 години, една много балансирана и добра листа", посочи Явор Божанков, водач на листата на „БСП за България“ във Велико Търново в Предизборното студио на БСТВ.

"Дисбалансът в България е по-скоро между столицата и останалата част от страната. Виждаме, че в София има доста по-добре финансирани и обезпечени болнични заведения, докато на много места болниците остават без лекари. Много хора ходят до столицата за медицински услуги, затова ние от БСП сме предвидили реформа и здравеопазване на регионален принцип, изключително важно е в малките населени места хората да намират качествени услуги. В ковид кризата нашата област пострада много, самият здравен министър заяви нещо в ефир: "За нас хотелиерите и ресторантьорите не са приоритет", а основна част от поминъка в града е точно това. В тази криза отговорност на държавата е да приложи адекватни мерки за всеки един засегнат сектор", обясни кандидатът за депутат.

Божанков днес се е срещнал с представители от асоциацията на автомобилните производители, стана ясно по време на разговора в тв ефира. "Нашата визия е човекът да стане фокус, никой не смее да мисли за нищо друго в момента, освен за пари. Нашата философия е промяна в секторите на държавно ниво. Малкият и среден бизнес са притиснати и смазани от регулациите. Където трябва да имаме повече от държавата, точно там липсва тя - в образование, здравеопазване, вътрешен ред и сигурност. Философията на програмата ни е държавата да се грижи за хората. Имахме среща с представители на най-големите и известни марки автомобили, те споделиха, че срещат трудност точно там - тежки регулации, недобра среда, която не стимулира транспорта и новите технологии. Има най-различни такси и таксички", коментира още Божанков.