А. Зафиров: Този път да кажем "НЕ"

Управляващите са на път да отнемат правото на хората в малките населени места да избират сами и демократично своите кметове и искат те да бъдат назначавани от мнозинствата в общинските съвети и общинските кметове

Управляващите са на път да отнемат правото на хората в малките населени места да избират сами и демократично своите кметове и искат те да бъдат назначавани от мнозинствата в общинските съвети и общинските кметове. Тази промяна засяга над 110 селища в областта и повече от 26 000 души. Има  общини, в които ще се избира единствено общински кмет,а като бонус, към отнетите права се въвежда и нов данък – т.нар „данък колиба” – предвиждащ да се въведе облагане с местен данък и на имоти с данъчна оценка под 1680 лв. Този данък ще засегне отново най-бедните и засегнати от кризата наши съграждани. Нещо повече, така формулиран той е икономически нецелесъобразен и със съмнителен фискален ефект, за сметка на допълнителните неудобства за хората, и ще засегне десетки хиляди, без да допринесе особено за увеличаването на местните приходи.

Нищо ново, за съжаление. В последната година се нагледахме на подобни икономически и правни абсурди. И ако този безсмислен данък можем спокойно да причислим в  категорията на абсурдите, то с промените в Избирателния закон се цели нещо далеч по-опасно и ясно прицелено ! Управляващите от ГЕРБ и Атака се опитват да прокарат промени, които да обслужат тяснопартийните им интереси и да им осигурят служебна победа на предстоящите местни избори.

Ето защо ние  се обръщаме  не само към пряко засегнатите наши съграждани, а към всички демократично мислещи хора от областта. Нека подкрепим националната подписка срещу предлаганите промени и заедно на 04.12/ събота/ от 11.30 пред сградата на Oбластна управа Бургас да кажем своето „НЕ” на дискриминационните поправки в закона !
Защото утре на управниците  може да им хрумне, че  е добре и въобще да не се гласува !
Звучи ли ви познато ?