БСП открива предизборната си кампания със серия от събития в цялата страна

Мар 07, 2021 Новини Избори 0 1280

Левицата влиза в надпреварата за вота с №4 в бюлетината и със слоган: “С грижа за хората“

БСП уверено стартира откриването на предизборната кампания за нов парламент с ясна заявка за спечелване на изборите в цялата страна.

Социалистите от Варна, Русе, Бургас, Силистра, Пазарджик, Кърджали и Ямбол дадоха старт на надпреварата в градовете си и представиха своите листи, визия и предизборна платформа.

Левицата започва съревнованието за вота на хората под №4 в интегралната бюлетина и със слогана “С грижа за хората”.

„БСП за България” откри предизборната си кампания и в Бургас като представи официално всеки един от кандидатите за народни представители „Успяхме да направим една много успешна листа. Обикновено ни питат каква е целта ни. Целта ни е само победа. Единствената партия, която може да измести ГЕРБ от властта, е БСП и всякакво разпиляване на гласове е абсолютно безсмислено и вредно за България“, заяви по време на откриването водачът на листата Петър Кънев.

Откриването на кампанията във Варна започна с изпълнение на обичания и популярен певец Орлин Горанов. Водачът на листата на БСП-Варна и председател на градската организация в морската столица Борислав Гуцанов представи онлайн листата и приоритетите на левицата. „Знам, че те ще защитят интересите на Варна, интересите на БСП и най-вече – интересите на страната ни”, заяви Борислав Гуцанов, обявявайки колегите си кандидат-депутати.

С флашмоб под формата на четворка пък стартира кампанията в Пазарджик. „Убеден съм, че ще бъда полезен с реални решения, които да превърнат региона в един от най-бързоразвиващите се - с високи доходи, ниска безработица и чиста природа”, заяви водачът на листата Пламен Милев. Кандидатите за народни представители запалиха по свещичка в храма „Покров Богородичен” и отправиха своите послания от местната Чешма на желанията, съградена на свято още от древността място.

„Влизам с ясната цел, че ще спечелим. Аз съм млад човек, необременен от политиката и обвързаности с нея. Лоялността към хората е моята основна движеща сила“, с тези думи водачът на листата на БСП в Кърджали Петя Михалевска представи себе си и своите приоритети. Партията първа откри кампанията си в Кърджали, като с това за пореден път доказа заявката си за водещо място в предстоящите резултати от изборния вот на 4-и април.

„Силистренци и хората в областта заслужават сигурност в бъдещето си – работа, доходи и най-важното – децата им да остават да живеят в родния край. БСП влиза в кампанията с ясното намерение, че статуквото, докарало целия български народ и особено нашия край до крайна разруха и обезлюдяване, трябва да остане в миналото.“ Това каза водачът на листата в област Силистра Вяра Емилова при откриването на предизборната кампания в Дунавската градина.

„Ще върнем ролята на държавата в управлението като защитник на гражданите, ще върнем справедливостта, ще върнем социалната сигурност и ще работим заедно всички за едно ново различно бъдеще за България“, каза при представянето на листата на „БСП за България“ за Ямболски избирателен район водачът Кристиан Вигенин.

Кандидатите за народни представители от Русе обявиха, че в работата си за страната  ще бъдат водени от уважение към истината, към науката, към експертността и професионализма и най-вече към демокрацията. „В Русе можем да се гордеем напълно с нашата листа. Тя е логична, тя е подредена, в нея има опит, в нея има младост, в нея има енергия, в нея има знания, в нея има Русе-град, в нея има и общините от областта. Затова със самочувствие, с енергия, с вяра в утрешния ден ви поздравявам с началото на тази кампания“, отбеляза Крум Зарков – водачът на листата и настоящ народен представител.

Откриването на кампанията продължава и в останалите области на страната.