Александър Симов, БСП: bTV е “болонката” на властта

Мар 05, 2021 Новини БСП 0 1468

Нагласата за промяна у хората е голяма. Не оставяйте държанките на властта да ви уплашат да гласувате БСП

"Истинският журналист трябва да е в опозиция на властта, това сме го учили във Факултета по журналистика, а в България яростта и неудобните въпроси са запазени само за представители на опозицията”, довери в предаването „Актуално от деня“ на БСТВ  Александър Симов, депутат от БСП. 

Той рязко се противопостави на поведението на bTV след разпространено днес писмо от БСП, в което партията сериозно се опълчи на медията заради тенденциозното отношение на телевизията спрямо Столетницата. 

„ bTV си поръчва социологическо проучване за рейтингите на политиците, дават го и познайте кой лидер отсъства от тези рейтинги - Корнелия Нинова. Тук говорим за нагла, груба и целенасочена манипулация. Не вярвайте на социологическите проучвания, в България социологията вече е държанка на властта. Нашите медии са болонките на властта. Най-лошото от всичко е, че се опитват отсега да дадат някаква легитимация за фалшификация на резултата. Не може след толкова безобразно управление и такива грандиозни провали да се опитват да ни кажат, че ГЕРБ е в цветуща форма и затова, че махнали няколко души се бил изчистил образът. ГЕРБ е само Бойко Борисов, а неговия образ е безкрайно опорочен", категорично заяви кандидатът за депутат от БСП в ефира на предаването „Актуално от деня“ по БСТВ.

Въпреки предложенията на БСП, направени от Корнелия Нинова преди седмица за руската ваксина „Спутник V”, днес Парламентарната комисия по здравеопазване отхвърли идеята на БСП да се гласува за нея.

"От началото на декември от представители на правителството ние слушаме как ваксините са единственият начин да се справим с тежката ситуация, предизвикана от пандемията, слушахме как правителството има брилиянтен ваксинационен план. Имаме тотален провал във ваксинационната политика. Поръчали сме огромен брой от ваксините на Астра Зенека и разбираме, че не могат да си изпълнят доставките, да не говорим, че започва да се трупа съмнение, че тази ваксина не е достатъчно ефективна и не достатъчно тествана, а за хора над 65 години не е препоръчителна. Доказано е, че руската ваксина има между 92% и 95% ефективност, което е нещо огромно. Дори Германия извършва преговори да се ваксинира с нея и дори да започне да я произвежда. Ако утре ГЕРБ гласуват против това предложение, тази партия не заслужава никакво политическо бъдеще", подчерта водачът на листата на БСП в Смолян.

По темата за развитието с грандиозния скандал с продажбата на летище „София“ на концесионер и отлагането на задълженията му за 10 години, Симов заяви: " Не чухме отговор на това, което Корнелия Нинова каза. Този парламент беше зает единствено с лобистки закони, концесии, трупане на пачки на определени хора, но като полза и коефициент на полезно действие за българските граждани е нула. От една страна имаме премиер, който постоянно обяснява колко добре се справяме в икономическо отношение и как независимо от проблемите и кризите ние излизаме на плюс, но никой не задава въпроса ако е така, тогава поради каква причина трябва да взимаш нов заем? Мнозинството на ГЕРБ и патриотите позволиха Парламентът да стане мазната кърпичка, с която те да си изтрият ръцете."

Симов предупреди: "През този един месец ни чака една наистина трудна кампания поради особеностите на пандемичната ситуация, но има нещо, което съм длъжен да кажа на нашите зрители. Нагласата за промяна у хората е голяма и я има, просто не оставяйте държанките на властта да ви уплашат да гласувате."