Изложба „БСП 1989-2010”със 130 фотографии на Иван Стоименов беше открита в сградата на НС на БСП

Nov 24, 2010 Новини БСП 0 1266

  Стефан Данаилов: Не спирайте да доказвате, че в БСП има личности и идеен потенциал Не спирайте да доказвате, че в БСП има личности и идеен потенциал, за да търси доверието на хората

 

Стефан Данаилов: Не спирайте да доказвате, че в БСП има личности и идеен потенциал

Не спирайте да доказвате, че в БСП има личности и идеен потенциал, за да търси доверието на хората. Това заяви развълнуван членът на НС на БСП Стефан Данаилов при откриването на  изложбата „БСП 1989-2010" със 130 фотографии на Иван Стоименов. Данаилов обърна внимание на една от снимките, направена през 1990 г. на голям митинг. „Сега такова нещо не може да се случи! Какво всички искаха и в какво вярваха и в какво вярват днес- разликата е огромна", коментира той. Данаилов отбеляза, че творческта история на Иван Стоименов е дълга и с висок професионализъм в знакови издания на нашето време.

Иван е показал историята на България в най-мъчните й години след войната - последните 20 години. Така известният фотограф Иво Хаджимишев коментира уловените събития. Той се обърна към Стоименов с думите: „За съжаление много от хората, на тези фотоси не са сред нас, но ти ги запазваш със своя обектив". Хаджимишев изтъкна, че фотографиите са на много високо естетическо и морално ниво. В тях се виждат и опонентите, които са показани по един достоен начин - няма нито едно обидно изображение за тях. Известният фотограф призова това да стане принцип на съвременната българска преса.

Иван Стоименов изрази искрените си благодарности към председателят на БСП Сергей Станишев и ръководството на партията за идеята за изложбата. Опонентът винаги ни помага да вземаме правилните решения и да мислим по-добре. Така Стоименов обясни мотива си да заснеме политическите опоненти. „Щастлив съм, че съм работил със Стефан Продев, човек можеше да се учи от него", каза още Стоименов за времето, в което е бил част от редакцията на в."ДУМА". „Фотографията е нещо велико - запаметява мига, за да остане в историята. Много ме е яд на политиците, когато ни гонят от събития - ние не правим събитията, ние ги коментираме, вие правите събитията и ако се държите добре с нас, ние ще ви направим добра снимка", пошегува се Стоименов.