Министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев ще бъде на посещение в Пазарджик в сряда

Пазарджик: Министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев ще бъде на посещение в Пазарджик на 11

Пазарджик:

Министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев ще бъде на посещение в Пазарджик на 11. 02. 2009 г. (сряда). В 13.30 ч. министър Евгений Желев ще открие ремонтираните Първо и Второ Детско отделение в МБАЛ „Пазарджик”. Двете отделения бяха пребазирани от сграда, извън двора на болницата /бивша детска градина/, в основния болничен корпус. Извършеният ремонт е на стойност 200 000 лв., отпуснати от Министерството на здравеопазването. Основните цели на пребазирането на двете детски отделения са подобряване условията на лечение на нуждаещите се деца и на условията за работа на персонала, от една страна, и намаляването на стопанските разходи и подобряване комуникациите между отделенията, от друга.

На официалното откриване са поканени да присъстват кметът на общината, областният управител, народни представители, както и ръководители на здравни институции в областта. Представители на Българската православна църква ще служат водосвет.

След откриването министър Евгений Желев, съпроводен от изпълнителния директор на МБАЛ „Пазарджик” АД д-р Петко Митев, ще посети ремонтираните детски отделения.


От 14.20 ч. е предвиден брифинг за журналисти.