Иван Ченчев: БСП с програмата си дава хоризонт на хората за 10 години напред

Фев 19, 2021 Новини БСП в медиите 0 808

Оголеният кабел е символът на това безпардонно управление

"Има много наши сънародници, които изнемогват, едва бранят работата си и се притесняват за бъдещето, нека тези уважаеми граждани на България да разберат: бъдещето ви не е с Бойко Борисов и никога няма да бъде", категоричен бе депутатът от БСП Иван Ченчев в предаването „Актуално от деня“ на БСТВ с водещ Велизар Енчев.

Според Ченчев БСП трябва да получи шанса да управлява, защото има различна програма и визия, която не е в рамките на хоризонта на един управленски мандат. "Това е хоризонт за 10-15 години напред, нека хората го знаят. Наясно сме, че при реализиране на едно управление ние нямаме ресурса на Бойко Борисов, нямаме медиите му, нито 10-те години във властта, но ние имаме идеите - там сме силни", подчерта Ченчев.

На въпроса дали е наясно какво е състоянието на българската хазна, след неправомерното раздаване на пари от джипката, народният представител отговори: „Дълг след дълг се взима месец през месец - 200 милиона, 300 милиона… вече се броят за жълти стотинки". Ченчев призна: "Нямаме точни данни за външните задължения на България."

Според социалиста Министерството на финансите бави и крие информацията за българските средства, като уточни, че това са типичните евтини номера и трикове на управляващите.

"Когато БСП дойде на власт ще последват преизчисления на всички видове пенсии, като те драстично ще се увеличат, хората ще получат достойни старини за хората", обяви Ченчев.

Той призова хората да използват машинното гласуване, за да няма пак незачетени бюлетини и да не се страхуват от слуховете, че те са източник на зараза: "Гласувайте на машините, там няма как да ви излъжат."

Народният представител от Парламентарна група на "БСП за България" нарече председателката на Народното събрание Цвета Караянчева "първа кърджалийска провокаторка". Според политика тя трябва да спазва и да се грижи за реда в парламента, а не обратното. "Тя е първа сред равни, а си позволява да прави коментари, анализи, да дава оценки на народни представители - това е крещящо непознаване на конституцията на Република България", заяви той.

На въпроса какво би могло да бъде оправданието Борисов повече от половин година да не стъпва в парламента и как се обяснява официално това отсъствие Ченчев отговори лаконично: "Наглото е, че не се и обяснява".

"Дали ще видим Бойко Борисов да ходи на работа с колело? Ние никога няма да го видим сред хора, просто защото него го е страх, както става ясно го е страх и от микрофоните в парламента", подчерта народният представител.

Според Ченчев премиерът не е стъпвал в новата сграда на Парламента и обяви, че очаква доказателства за потресаващ сигнал, свързан с ремонта на сградата.

"Виждате, че сега влезе народен представител в неравностойно положение и положи своята клетва. В държава в Европейския съюз, в сградата на Парламента няма рампа, по която този човек да отиде до трибуната след ремонт за 30 милиона лева. Не е помислено, така управлява срутището ГЕРБ", обобщи той и образно пресъздаде днешната ситуация с отнемане на думата на социалистите в Народното събрание и трагичния случай с поразеното от токов удар момче, стъпило върху шахта-убиец: „Оголеният кабел е символът на това безпардонно управление, а управляващите са изключили микрофона на съвестта си“.