Кандидатът на БСП за кмет на Мъглиж предлага празник на меда, алея на занаятите, отново рокфест и мотокрос в града

11.02.2020 г.

„Упорити, всеотдайни и постоянни в дейността си са пчеларите в община Мъглиж. Нека да им пожелаем да са пълни кошерите и да е благодатна годината!“ – това написа във Фейсбук кандидатът за кмет на „БСП за България“  Миглена Филипова по повод деня на пчеларите. Невероятни са грижите и любовта  към медоносните пчели, казва тя и според нея би било ползотворно  популяризирането на пчеларството  сред местната общественост. Това може да стане с учредяването на празник на меда в Мъглиж – споделя Филипова. 

„Ще е интересно да се запознаят всички с  ценните практики при  отглеждането на медоносни пчели и събирането на пчелни продукти. Ще изберем всички заедно най-подходящото време кога да се организира, как да се проведе, кои да са участниците, освен трудолюбивите пчелари.  Дейците на  културата и  представителите на образованието ще  са съществена част от основателите на първия празник на меда в Мъглиж“, обяснява идеята си кандидат кметът с №9 в бюлетината. Миглена Филипова подчертава казаното от съгражданите й, че трябва да си поставят заедно нови цели за развитието на културата и туризма. 

Тя публикува приоритетите си в сферата на културата и туризма:

Програма за възстановяване, опазване и развитие на местните традиции и обичаи в областта на фолклора, занаятите и ритуалите. Разширяване на културния календар с нови инициативи с оглед създаване на съвременен туристически продукт и обособяване на  пространства за  творчески прояви и забавление.

Учредяване на празник на меда. Откриване на Алея на занаятите. Възстановяване на рок фестивала.

Създаване на актуален културен продукт, чрез който се възпитава младото поколение и се популяризира община Мъглиж.

Създаване на публичен туристически продукт с участието на Прабългарската школа „Багатур“.

Разширяване на възможностите за туризъм на база креативната индустрия и съвременни интерактивни средства за визуализация, съвместно с МИГ.

Създаване на туристически информационен пътеводител за гостите на община Мъглиж.

Стимулиране на читалищата в общината. Изработване на публичен регистър на културните, историческите и архитектурните паметници на територията на общината.

Миглена Филипова, която е с №9 в бюлетината за кмет, е убедена, че преди това, с жителите имат много работа. - като се започне от инфраструктурата и благоустройството. С намеренията си в този сектор тя ще ги запознае в предизборната кампания, както и с приоритетите на коалиция "БСП за България" за всички сфери и се надява на подкрепа на 28 февруари, когато е частичният вот за кмет на община Мъглиж.