БСП към управляващите: Какво е извънредното във въвеждането на лиценз за игра, че го правите през Закона за извънредното положение?

През 10 закона в 11-ти пак се занимават със Закона за хазарта, а не с децата в неравностойно положение

„Това Народно събрание ще бъде запомнено с етикета „Преходни и заключителни разпоредби“, категорична бе народният представител от Парламентарна група на „БСП за България“ Надя Клисурска от парламентарната трибуна по повод поредните лобистки текстове, които управляващите се опитват да прокарат през Закона за мерките и действията по време на извънредното положение.

„Не виждам какво е извънредното във въвеждането на лиценз на хазартна игра, че го правите през Закона за извънредното положение. Но явно вече е практика всяко Народно събрание да започва със Закона за хазарта и да завършва със Закона за хазарта“, обърна се тя към вносителите на текстовете от мнозинството.

„В комплект с това ни се предлагат текстове, свързани с подкрепата за приемните семействата, които отглеждат деца с над 90% степен на увреждания, както и за настанени при близки и роднини. Тази помощ обаче се разпределя по изключително дискриминационен начин и нищо не се прави за решаване на въпроса с  голямата разлика между помощта, която получават приемните семейства и близките и роднините на децата“, критикува Клисурска.

„Отново се прави законодателство на парче през преходни и заключителни разпоредби - не, за да се реши един проблем, а да се отворят два-три следващи“, посочи проблема тя.

„През 10 закона в 11-ти пак се занимават със Закона за хазарта, а не с децата в неравностойно положение. Чакат с отворената чанта да си получат комисионните, ако издадат лиценза, за който искат. Срам и позор“, отбеляза от своя страна депутатът от левицата проф. Румен Гечев.