Катя Георгиева: БСП е единствената опозиция - четири години назовавахме нещата с истинските им имена

Янр 13, 2021 Новини БСП в медиите 0 667

На предстоящите избори разчитаме на хората, които търсят промяна

"На консултациите при президента ръководството на БСП и президентът открито и много ясно заявиха, че между нас няма противопоставяне, нито раздор. Разчитам словесните валсови интерпретации да престанат дотук, защото имаме много по-сериозни проблеми. На срещата бяха разгледани важни въпроси, които бяха основният акцент на тези консултации“, коментира членът на Изпълнителното бюро и председател на БСП - Ямбол Катя Георгиева по Евроком. Тя подчерта, че БСП е изразила принципите си при президента - максимална избирателна активност, за да бъде легитимен следващият парламент - с внимание и грижа към хората; честни и прозрачни избори; пълна мобилизация, за да бъде променен порочният модел на управление.

По думите на Георгиева най-голямото притеснение на левицата е липсата на здравен протокол за провеждане на изборите: "Непрекъснато чуваме от управляващите как се притесняват за здравето на българските граждани. Трябва да се изработи този здравен протокол, за да няма притеснение у хората и подсъзнателно да им се внушава, че е проблем да се гласува. Напротив - трябва да осигурим възможно най-високата избирателна активност". 

Георгиева е категорична: "БСП е силна опозиция. Ние сме единствената парламентарна опозиция, която 4 години последователно не промени своята линия и назоваваше нещата с истинските им имена".

По отношение на предстоящите избори, Георгиева подчерта, че левицата настоява за повишаване на заплащането на членовете на секционните избирателни комисии: "Тези хора ще изнесат изборите. Намираме се в специфична ситуация, хората са притеснени - и от общуването, и от големия поток на граждани. Трябва да знаем, че по-трудно ще има хора, които ще се ангажират с участие в секционни избирателни комисии". Тя изтъкна, че при разговори с ЦИК, ръководството на БСП ще постави този проблем. 

Катя Георгиева изтъкна, че един от сериозните проблеми за предстоящите избори е липсата на програми на партиите, с които ще се явят на тях: "На тези избори хората трябва да могат да избират посока и реални стъпки, които предлагаме". Председателят на БСП-Ямбол припомни и че кампанията ще бъде нетрадиционна поради мерките за сигурност.

"Разчитаме на всички хора, които търсят промяна", сподели Георгиева.