Мариана Бояджиева е председател на Областния съвет и на предизборния щаб на БСП

Велико Търново: МАРИАНА БОЯДЖИЕВА БЕШЕ ИЗБРАНА ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЛАСТНИЯ СЪВЕТ НА БСП, съобщи за „Борба” говорителят на съвета Стефан Стефанов

Велико Търново:

МАРИАНА БОЯДЖИЕВА БЕШЕ ИЗБРАНА ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЛАСТНИЯ СЪВЕТ НА БСП, съобщи за „Борба” говорителят на съвета Стефан Стефанов. Първото заседание на новия съвет беше проведено в събота, след като Изпълнителното бюро на БСП прие преди седмица правилника за дейността на съветите. В Областния съвет във Велико Търново влизат 40 членове - кметовете от листите на БСП, председателите на общински партийни съвети, областният председател на БСП, делегати от общинските организации според броя членове, членовете на Висшия съвет от Великотърновска област. Подобни структури се създават в момента във всички области в страната.
ИЗБРАНИ СА ДВАМА ЗАМЕСТНИК-ПРЕДСЕДАТЕЛИ – ГЕОРГИ РАЧЕВ И МИЛЕН МАНОЛОВ, председатели съответно на съветите на БСП в Горна Оряховица и Свищов. Секретари от събота вече са Дончо Дончев от Павликени и Виолета Русева от Полски Тръмбеш, а избраният говорител на съвета е Стефан Стефанов. Всички те бяха одобрени с пълно мнозинство от присъстващите. Мандатът на избраниците е до 2011 г., като уставът на партията предвижда те да се събират най-малко веднъж на два месеца.

Областният съвет избра и областен предизборен щаб, който се състои от председателите на всички общински партийни съвети в областта. Председател на самия щаб е Мариана Бояджиева, а в състава влиза и Бойко Великов, който е член на Изпълнителното бюро и на националния предизборен щаб на червените. От партията смятат да привлекат и експерти, които да подпомагат работата по предизборната кампания.