Парламентът отхвърли искането на БСП за изслушване на Борисов

Дек 02, 2020 Новини БСП в медиите 0 702

Още преди година БСП поиска вот на недоверие за кризата с водата и боклука

Парламентарната група на БСП поиска изслушване на премиера Бойко Борисов за водната криза в Бургас и разкритията на екоминистъра Емил Димитров за корупция и кражби в няколко министерства.

„Случилото  се в разстояние само на  три работни дни около водната криза в Бургас и региона се оказа истински политически и управленски водевил“, коментира народният представител от ПГ на „БСП за България“ Манол Генов.

Той припомни скандалните разкрития отпреди няколко дни на министъра на околната среда и водите, които извадиха наяве факти за критичната липса на координация между министерствата  и дори вътре в едно министерство.

„Разбра се от първо лице какви безобразия и своеволия владеят системата на водите - язовири, инфраструктура за напояване, достъп и ползване на водоеми за питейни води, умишлен отказ от инвестиции и дори достъп до документация. Разбира се, това не са новини за нас от БСП. Неслучайно в началото на годината бе и нашият сериозен вот на недоверие за водната криза“, припомни настояването на левицата цяла година да се сложи край на своеволията във водния сектор и горенето на боклуци в България.

Генов изрази съчувствие към министъра на екологията, затова че работи в такова порочно управление, в което и да имаш желание да работиш, ти пречат. Той даде за пример и изказването на лидер на коалиционна партия от вчера.

„Вместо Борисов да даде обяснение, той прати негови министри да се оправдават без реални аргументи, а с нападки към самия министър. Недоумяваме как за 48 часа Емил Димитров смени мнението си от това, че в Бургас ще има водна криза, а след това, че ще има вода за 50 години напред“, разобличи  действията на правителството Манол Генов.

„Реални отговори не се дадоха, а премиерът Борисов за пореден път се скри от отговорност. БСП иска Бойко Борисов да бъде изслушан от Народното събрание, за да разбере обществото дали ще има водна и земеделска криза“, обоснова искането на социалистите Генов, което мнозинството в Народното събрание отхвърли.