В Средец антифашисти от три области обсъдиха бъдещето на БАС

Зонално съвещание за работата на Общинските съвети на Българския антифашистки съюз в изпълнение на решенията на V- я конгрес на БАС се проведе днес в Средец

Зонално съвещание за работата на Общинските съвети на Българския антифашистки съюз в изпълнение на решенията на V- я конгрес на БАС се проведе днес в Средец. На събранието присъстваха председателите на Областните съвети на БАС от областите Бургас, Ямбол и Стара Загора, както и председателите на Общински съвети от съответните региони.
Гости на съвещанието бяха председателят на ЦС на БАС Чавдар Стоименов, председателят на Централната ревизионна комисия Теодора Сачанска, секретарят на БАС Веселина Груева, областният председател на БАС Георги Градев, областният председател на БСП Атанас Зафиров и общинският лидер на левицата в Средец Георги Георгиев.
Основните изказвания на зоналното съвещание бяха насочени към бъдещата дейност на БАС като надпартийна, независима организация, която с цялостната си обществена дейност и гражданско поведение се бори за съхраняване на българските национални идеали.
Българският антифашистки съюз е изразител на будната съвест на българското общество, каза в изказването си председателят на съюза Чавдар Стоименов. Той припомни най- важните проблеми, който са тревожили обществото през последните години, и по които БАС е имало изразена позиция– против членството на България в НАТО, против предоставянето на български територия на чуждестранни бази, изпращането на наши войски зад граница и др.
Две са основните цели на Българския антифашистки съюз – запазване и съхраняване на антифашистката идея и антифашистката борба за истиността на тези твърдения в България, обобщи Чавдар Стоименов. Втората цел на съюза е съхраняване и защита на периода на социализма в България. Според председателят на БАС социализма трябва да остави положителна историческа следа в нашата история.
Председателят на БАС в Средец д-р Георги Янков и председателят на БАС за област Бургас Георги Градев бяха наградени със званието „Заслужил деец на антифашисткото движение” с почетен знак и удостоверение от Чавдар Стоименов за цялостната им дейнсот за популяризиране и развитие на антифашистките идеи в региона.
След края на съвещанието бяха поднесени венци и цветя на паметника на Тодор Грудов в центъра на Средец.