Корнелия Нинова: Депутати от БСП ставаме доброволци в болниците

Nov 17, 2020 Новини БСП 0 671

Имам отрицателен тест за Covid-19. Връщам се към активна работа, съобщи лидерът на социалистите

Народни представители от парламентарната група на „БСП за България“, които в момента имат готовност и са здрави, ще помогнат в тежката ситуация и ще станем доброволци в болници, където имат нужда от хора. Това съобщи във Фейсбук председателят на БСП Корнелия Нинова.

„Обсъдихме с колегите и решихме веднага след представянето и гласуването на нашия алтернативен бюджет за 2021 г. в Народното събрание, да помогнем на болниците“, уточни Нинова.

Лидерът на българските социалисти написа в поста си, че е с отрицателен тест за Covid-19 и се връща към активна работа. Нинова бе приета в болница на 31 октомври с положителна проба. След стабилизирането й бе изписана и продължи лечението си в домашни условия, откъдето работеше онлайн.

„Благодаря на лекарите и медицинските сестри. Преживях болестта, която е сериозно изпитание и видях с очите си колко всеотдайно се борят те с нея. Днес медиците имат нужда от нашата помощ, а всеки болен от съпричастност и подкрепа. Знам, че ще се справим“, подчерта Корнелия Нинова.

От понеделник трима депутати-социалисти: проф. Георги Михайлов, д-р Илиян Тимчев и д-р Десислав Тасков, са на първа линия в лечението на Ковид в болниците в Свищов и Шумен. Те се присъединиха с доброволен труд в борбата с болестта в двата диспансера,  след като и от двете болници алармираха, че са останали напълно без лекари.