Образованието е най-добрата стратегия за борба с бедността

Nov 06, 2010 Новини БСП 0 1099

Образованието е най-добрата стратегия за борба с бедността

Образованието е най-добрата стратегия за борба с бедността. Това заяви посланикът на Република Южна Африка в България Н. Пр. Шийла Камерър. По покана на Младежкото обединение в БСП посланикът и политическият секретар на посолството се срещнаха с младите социалисти.

Реализацията на младите и образованието, устойчивостта на гражданското общество, свободата на словото и интеграционните политики бяха темите в разговора на младежите с представителите на Република Южна Африка.  Участниците в срещата отбелязаха, че младите хора и в двете страни са изправени пред сходни предизвикателства и се интересуват от проблемите на образованието, реализацията, безработицата и здравеопазването. „Това са теми, по които работят и младежите в БСП", отбеляза председателят на МО Явор Гечев. По време на срещата той представи инициативите, които Обединението е реализирало. „Притеснението ни като млади хора е, че през последната година и половина, откакто управлява ГЕРБ, България губи част от демократичните си традиции", изтъкна Гечев.

Н.Пр. Шийла Камерър е била депутат в продължение на 22 години и два пъти заместник-министър  на правосъдието в правителството на националното единство на Нелсън Мандела.

Това е втората международна среща, инициирана от Младежкото обединение в БСП. Преди месец неговите членове се срещнаха и с американския посланик Н. Пр. Джеймс Уорлик.