100 годишен юбилей на партийната организация в гр. Раднево

Под мотото „Борба и съзидание“ се проведе тържествено събрание по повод 100 годишният юбилей на партийната организация в гр

Под мотото „Борба и съзидание“ се проведе тържествено събрание по повод 100 годишният юбилей на партийната организация в гр. Раднево.

Преди събранието млади социалисти от столетницата се събраха пред паметна плоча,  там където преди 100 години  е учредена  структурата. Евгени Желев, член на НС на БСП, връчи тържествено на всички електронна членска карта и им пожела попътен вятър и успех в начинанията.

В Дома на културата се състоя тържествената част.Специален гост на  събитието бе Сергей Станишев – председател на НС на БСП.

Събранието, с приветствие и кратка хронология на Общинската партийна организация, откри Иван Кънев – председател на Общинския партиен съвет – Раднево.

Димо Павлов от името на ветераните приветства гостите с думите „Този юбиле е особено важен за всички трудещи се хора в региона. Всички ние направихме така, че Раднево да е енергийният център на страната“.

Ветеранът в изграждането на партийните структури в общината Радка Йовчева се обърна към всички с думите :“Горда съм, че аз и моето поколение градихме стъпка по стъпка социалистическото общество. Надграждайте и вие и му осигурете бъдеще“.

Поздравителни адреси бяха изпратени от ръководството на БАС, Ал.Лилов, Евгени Кирилов, от председатели на Общински партийнии съвети, от кмета на община Раднево.

Сергей Станишев приветства присъстващите с пожелание все така да продължават да устояват ценностите и идеологията на партията ни. Да не се поддават на натиск и да се гордеят от това, че са социалисти. „Да работим днес и утре, за да съградим бъдещето“   – призова лидерът на БСП. „На предстоящите избори ние няма да избираме само имена за президент, за кмет , за общински съветници, ние ще решаваме бъдещето на България и сме реалната алтернатива на сегашното управление, което ни дърпа все по – надолу“.