Георги Михайлов: Хората на улицата подсказват, че този парламент не работи ефективно

Окт 15, 2020 Новини БСП в медиите 0 607

Започваме сериозен разговор за мерките по отношение на Ковид-19 във всеки аспект

"Оценката на г-жа Караянчева като председател на парламента отдавна стигна точка на своя авторитет, която е екстремално ниска." Това заяви народният председател от ПГ на "БСП за България" проф. Георги Михайлов пред БТВ. По думите му БСП и ДПС са представили съвсем конкретни данни и аргументи за искането за оставката на Караянчева.

"Толкова е нарушен диалогът в парламента, толкова е ярка конфронтацията. Хората на улицата подсказват, че този парламент не работи ефективно", смята проф. Михайлов.

Относно ситуацията около Ковид-19, проф. Михайлов изтъкна: "Ролята на лекарите и политиците в момент на изпитания е да дават кураж на нацията, а не да създават смут. Трябва да се говори внимателно за Ковид-19, защото това е проблем, който съществува. Българската нация е достатъчно интелигентна и добре разбира, че има проблем. Трябва да се поставят параметрите на проблема, да стане ясно какви са целите на тази инфекция - кого поразява тя. Не може да бъде издигната на пиадестал като особено опасна инфекция, защото не е такава." Той изрази надежда, че до края на годината ще започне масовото приложение на ваксина против вируса.

По повод предстоящите питания от ПГ на "БСП за България", проф. Михайлов уточни: "Започваме един сериозен разговор върху цялостната политика по отношение на Ковид-19. Това са неща, които са от изключителна важност за държавата. Едва ли друга тема освен последствията във всякакъв аспект от пандемичното явление Ковид-19 занимава душите и съзнанието на всеки български гражданин. Ще кажем нашето мнение в парламента. Целта на една такава дискусия да се стигне до консенсус, което виждам, че в нашия парламент вече става наистина невъзможно", заключи Михайлов.