Катя Георгиева: БСП ще управлява

Окт 14, 2020 Новини БСП в медиите 0 2078

Идва краят на това управление

„БСП ще управлява България. Дали ще бъдат предсрочни изборите или ще са редовни, това няма никакво значение. В страната в момента няма нито социолог, нито политолог, който да каже, че ГЕРБ има друга алтернатива освен БСП, това е ясно. Много харесах новия подход, който Корнелия Нинова предложи, а именно бързото разработване на конкретни политики, на конкретни послания към българските граждани, които по най-бързия начин да стигнат до тях. Няма нито едно действие от страна на БСП през последните четири години, което може да се оприличи като дясно. Най-важното за нас е, че сме си стегнали редиците, трябва много да работим с хората, защото краят на това управление идва.“ Това заяви Катя Георгиева, член на ИБ на БСП, пред БСТВ.

Георгиева коментира  новосъздадените съвети в БСП: „Дошъл е моментът, в който от говореното за пагубното управление на ГЕРБ, ние да тръгнем и конкретно, ясно, честно да предложим нашите политики и послания, без да подвеждаме никого. Виждам един прекрасен състав на НС и ИБ. Вътре има баланс между експерти, хора, които са специалисти в определени области, участвали в законодателната и изпълнителната власт. Но има и едни нови хора, които имат желание за работа, имат свои идеи“, коментира тя. Георгиева обясни, че по този начин се съчетават мъдростта със силата и ентусиазма.

По думите й на последното заседание на НС е взето решението да се правят изнесени заседания на ИБ, защото хората искат да комуникират с ръководството, да поставят своите проблеми и да дават идеите си. „Друга гласувана идея е на всеки два месеца да има среща с общинските съветници и кметовете на БСП по места. В тази посока смятам, че подходът на Корнелия Нинова е правилният“, заяви Георгиева.

„В последните десет години на управление на Борисов, хората се чувстват много излъгани. Масово нашите съграждани не възприемат идеята държавата да се управлява от една джипка. Това е изключително обидно и това не е държавническо управление. Бойко Борисов е пътник и той много добре го осъзнава. Той трябва да разбере, че с номерата му няма как да се случат нещата“, възмутено коментира Георгиева.  

Според нея ролята на държавата трябва да бъде засилена, тъй като реално вече я няма. Тя поясни, че става въпрос за държавата като гарант и регулатор на значими обществени взаимоотношения. В това число здравеопазване, образование и екология.

„Машинното гласуване ще даде ясна представа за изборите, тъй като то не може да се манипулира по никакъв начин. Едновременното гласуване с хартии и машини ще създаде хаос в секционните избирателни комисии и възможност за манипулации. Това е страх и опит на управляващите отново за спечелване на изборите, но това ще бъда най-неуспешният им опит“, заключи Георгиева.