Кристиан Вигенин: Европейският парламент зачеркна думата "европейско" от ГЕРБ

Окт 10, 2020 Новини БСП в медиите 0 591

Аз съм уверен, че БСП е стъпила на твърда почва и оттук нататък ще трупа само доверие

"Цялата Делегация на българските социалисти в ЕП подкрепи резолюцията. Хора от дясно и ляво се опитаха да постигнат нещо в интерес на българския народ и дъжаравата. Протестиращите на площада не са леви или десни, а почтени хора, които излязоха срещу една мафиотизирана власт. Най-после, благодарение на усилията на европейските депутати, Европейският парламент насочи прожекторите към България. Това, което видя, го виждаме и днес в резолюцията, която е приета." Това заяви зам.-председателят на НС Кристиан Вигенин пред БНТ.  Той припомни, че в резолюцията ЕП изразява дълбоко съжаление и разочарование за ситуацията в България.

"Изпитвам дълбоко съжаление за начина, по който ГЕРБ чете и интерпретира тази резолюция и всичко, което се случи около нея, защото отричането на фактите не им помага по никакъв начин. Това, което се случи е, че Европейският парламент зачеркна думата "европейско" от ГЕРБ", категоричен е Вигенин. По думите му резолюцията доказва, че през последните години сме се отдалечавали ценностно от Европейския съюз и доверието към това правителство е свалено.

"Това, което е нашата задача оттук нататък като опозиция е да покажем, че в България има лидери и партии, които могат да поемат тази щафета на следващите избори, които се надявам да бъдат по-скоро", коментира още депутатът от левицата.

„Тежкият период за БСП отшумява. Предстои заседание на новия Национален съвет, на който ще се избере новото Изпълнително бюро.  Аз съм уверен, че БСП е стъпила на твърда почва и оттук нататък ще трупа само доверие”, завърши Кристиан Вигенин.