Георги Ангелов: Да бъдеш социалист не те определя партийният билет, а ежедневната работа в полза на онеправданите

Сеп 27, 2020 Новини БСП 0 472

БСП е жива и тя ще се бори за силна и справедлива България на младите

 „Аз постъпих в БСП, защото виждах нередностите, които се случват ежедневно – в квартала ми, в града, в който живея и навсякъде около мен. Силно вярвах, че ще намеря съмишленици в нашата партия, така и стана. Срещнах изключително кадърни хора – отдадени на партията и на хората около нея. Основна задача на всички нас е да привлечем нови членове на партията – да убедим обществото, че да бъдеш социалист не те определя партийният билет, а ежедневната работа в полза на онеправданите, на тези, които не могат сами да отстояват правата си. Ние трябва да бъдем техния гръб – гръб на бедните, на загубилите препитание. Чрез политиките, които защитаваме, най-пълноценно да представляваме идеите на хората.” Това каза Георги Ангелов, член на Националния съвет на Младежкото обединение в БСП, на 50-ия Конгрес на партията.

 „Някои биха казали, че младите се завръщат в България и са по площадите заради пандемията от COVID-19. Смятат, че тя ги е прибрала в България. Други биха казали, че младите протестират, защото е „модерно” или просто следват вълната от недоволство, продиктувана от големите сътресения в обществото. Но ние знаем друго. Младите хора по площадите не просто минават оттам. Един млад човек  не може да бъдат залъгван и не могат да му се замажат очите с  едни 50 лв. към пенсията на баба му и дядо му.  Частичното намаление на ДДС за заведенията няма да го убеди, че България е прекрасно място за отглеждане на неговите деца или добро място за правене на бизнес”, смята младият социалист.

„В БСП има място за всеки поддръжник на лявата идея. Нашата партия има изключителни млади и можещи хора, на които трябва да дадем шанс за развитие”, уверен е Георги Ангелов.

По неговите думи младите социалисти трябва да бъдат идейно и политически подготвени, защото хората ще се още по-взискателни към тях -  новото поколение политици. „За да може БСП да бъде истинска алтернатива, повече от всякога трябва да говорим твърдо, силно и без страх. А още по-безстрашно да действаме. Да защитаваме убежденията си чрез действия. Трябва да покажем на хората по площадите, че БСП е жива и тя ще се бори за силна и справедлива България на младите”, завърши Георги Ангелов.