Александър Симов: Корнелия Нинова познава своята партия и хората показаха, че са на нейна страна

Сеп 18, 2020 Новини БСП в медиите 0 1221

18.09.2020г.

„Корнелия Нинова би с размазващ резултат в Пловдив и още по-размазващ в областта. С това пловдивските социалисти демонстрираха своя бунт срещу местното ръководство, тъй като то направи и невъзможното да потисне активността. Тоест да се опита да неглижира изборите и да ги направи недействителни. Направиха невъзможното да попречат на хората да гласуват. Въпреки това пловдивските социалисти излязоха и с гласа си за Корнелия Нинова  заявиха, че повече така не може. Ако имаше коректност и почтеност в българската политика, след този резултат Гергов веднага трябваше да подаде оставка.“ Това каза говорителят на ПГ на "БСП за България" Александър Симов пред Евроком.

Социалистът припомни, че има поредица от действия на Георги Гергов, които показват изключително топлите му отношения с ГЕРБ. „Нормално ли е един социалист, в противоречие с всички нормални сетива на социалистите, да тръгне по безпардонен начин да колаболира с Бойко Борисов? Според мен не е и резултатът в Пловдив ясно го демонстрира“, заяви той.

Симов поясни и че властта на Георги Гергов в Пловдив се крепи върху шепа доверени хора, които гласуват за него автоматично и без размисъл. „Драматичното противоречие между обикновения социалист и Гергов е пропаст, която все повече се увеличава. Но факт е мнозинството от избирателите, които очевидно имат проблем с тази фигура“, обясни още той.

„За разлика от конкурентите си, по време на кампанията си, Корнелия Нинова в нито един момент не влезе в персонални критики към някого. Това е разбираемо, когато кандидатстваш за лидер. Тя наистина предложи политика за БСП. В крайна сметка за хората е най-важно социалното развитие на България. Единствено смислена и лява политика може да извади държавата от блатото, в което се намира“, коментира депутатът от левицата.

По думите му изборите в БСП показаха, че Корнелия Нинова държи ключа към следващото управление на БСП. „В продължение на три години срещу нея беше водена нечовешка и мръснишка кампания. Не бяха лъжи, интриги, манипулации, всекидневни обвинения, глупости. Въпреки всичко, в такава отровна среда, стана ясно едно - Корнелия Нинова познава своята партия, предложи реална политика и 80% от хората, които излязоха да гласуват, показаха, че са на нейна страна“, обясни социалистът.

„Да останеш верен на идеите си е най-рядката стока в политиката. Един милион българи гласуваха за БСП и Корнелия Нинова можеше да изтъргува техните гласове за краткотрайно участие във властта, но не го направи. И днес, ние хората от БСП, имаме очи да излезем пред протестиращите и те да ни приемат, точно защото тя, като лидер, спря всички възможни колаборации. БСП имаше избор между два пътя и пое по верния“, коментира Симов.