Емил Войнов: По предварителни данни Корнелия Нинова има подкрепата на 81.5% от социалистите, Кирил Добрев е с 14.9%

БСП организира избори, които могат да бъдат еталон за националните

"Гласували са 53 807 социалисти или 67.1% избирателна активност. Действителните гласове са 53 019. За отделните кандидати гласовете се разпределят по следния начин: Валери Жаблянов има 759 гласа, или 1.4% от социалистите. Кирил Добрев има 7914 гласа, или 14.9 %.Корнелия Нинова има 43 228, или 81.5%. Красимир Янков има 1118 гласа, или 2.1 %. Това са предварителни резултати. Предстои да се проведе второ въвеждане на данните от всички хартиени и оригинални протоколи на Общинските и Районни комисии и данните от всички секционни протоколи. Това ще се случи през днешния ден. Окончателните резултати ще бъдат обявени в рамките на утрешния ден." Това каза председателят на ЦКПИ Емил Войнов на пресконференция в централата на БСП.

Войнов съобщи, че окончателният брой на избирателите по списък е 80 236. Той уточни, че това е числото след заличаването на всички починали и изпаднали в изборния ден.

"Искам да изразя благодарност към всички членове на БСП, които излязоха и гласуваха във вчерашния ден. Те показаха със своята активност, че желаят те да избират председателя на БСП. Показаха, че от техния глас зависи нещо и се включиха активно в провеждането на изборите за председател на БСП. С това показахме, че сме една наистина демократична партия",  отбеляза социалистът.  Той благодари и на над 7 000 членове на избирателните комисии от цялата страна, които са работили активно през целия изборен ден и са си свършили перфектно работата.

Войнов подчерта, че изборът за председател на БСП е бил честен и прозрачен, като Централната комисия е дала  равни условия за всички кандидати и всеки е имал възможността да наблюдава изборния процес без ограничения.

"От снощи започнахме да въвеждаме данните от резултатите от гласуването. Цяла нощ  бяха въвеждани електронните таблици от Общинските и Районните комисии. До полунощ приемахме от тях оригиналните протоколи. В момента също продължава тяхното приемане. Няма никакво забавяне при този процес. БСП организира едни показни избори, които могат да бъдат еталон и за националните", каза още Емил Войнов.