Заседание на Областен съвет на БСП Хасково се проведе днес в Тополовград

Заседание на Областния съвет на БСП  Хасково се проведе днес в град Тополовград

Заседание на Областния съвет на БСП  Хасково се проведе днес в град Тополовград . Присъстваха членовете от всички общински организации на партията. В работата участва Катя Николова – член на ИБ на НС на БСП и  членовете на областния съвет Светла Бъчварова – председател на ОблС Хасково и Емилия Масларова, народен представител от 29-ти Хасковски МИР.
Форума откри откри Ст.н.с.I ст. д-р Светла Бъчварова. Основни теми бяха решенията, взети на проведеното през този месец заседание на 47-ми Конгрес на БСП.
Катя Николова акцентира върху предназначението на Левия проект 2020 и сериозната работа, която предстои в рамките на партията.
Изрази се подкрепа за изводите, направени в политическия доклад на председателя на Българската социалистическа партия – Сергей Станишев.
По проблемите, касаещи изборното законодателсто отношение взе депутатът от 41-то Народно събрание и член на НС на БСП – Емилия масларова.
Набелязаха се мерки за изпълнение на целите и задачите, относно Избори 2011, приети с решение на заседанието на Конгреса. Всички се обединиха около каузата за спечелването им, за да се осигури една социална и справедлива държава.
Председателите на общински организации направиха кратък анализ на политическата обстановка в общините. Един от основните проблеми в повечето региони е политическият натиск, който оказва ГЕРБ върху членовете на БСП. Почти навсякъде се наблюдават политически уволнения.
Друг е проблемът, относно проектите по Европейски програми. Оказва се, че правителството на ГЕРБ няма експертен капацитет при разглеждането им. Това води и до ниското ниво на реализацията им, което затруднява работата на общинските администрации.
Проведената дискусия очерта посоката на работа, която е  за  отваряне на партийните структури към по-широк кръг избиратели, пряк диалог с традиционните поддръжници и по-тесни връзки с коалиционните партньори.
Заседанието закри Катя Николова, като отговори на всички въпроси, които касаят ръковоството на партията.