Проф. Радослав Гайдарски: Корнелия Нинова съживи партията

Корнелия Нинова във Видинско: Нараства нуждата от леви политики

“Корнелия Нинова съживи партията. С нея начело спечелихме президентските избори, удвоихме депутатите, увеличихме евродепутатите и кметовете. Тя промени устава на партията и въведе първия пряк избор на председател на БСП“. С тези думи проф. Радослав Гайдарски отбеляза приноса на Корнелия Нинова за БСП през четирите й години като председател на партията. На среща със съпартийци във Видин тя бе посрещната от стотици социалисти и членовете на инициативния комитет, подкрепил кандидатурата й за председател на партията втори мандат. Начело на инициативния комитет е проф. Гайдарски, а в състава му са председателите на БСП от Брегово, Белоградчик, Ново Село, Кула, Ружинци, Чупрене, членове на областния съвет на партията във Видин. Сред учредителите са още над 50 членове на партията, народният представител Филип Попов, кметът на Белоградчик и екскметът на Брегово.

В откровени разговори с Корнелия Нинова съпартийците й от Чупрене и Белоградчик поставиха въпроси за готовността на БСП да управлява и къде днес се намира партията.

„Сега нараства нуждата от леви политики", категорична е Корнелия Нинова. Тя заяви, че днес истинският дебат е дебатът за излизане от кризата, за бедността,неравенствата и икономиката.

Лидерът на столетницата уточни, че днес хората протестират на улицата, искайки оставки и така доказват правотата й отпреди четири години, когато Нинова първа се противопостави на задкулисието и обяви борбата си срещу паралелната държава.

„Днес хората са нашият съюзник“, подчерта Нинова пред социалисти от Видинско.