Георги Тодоров: Да изтръгнем държавата от властта на мафията

25.08.2020

„Основна цел на всички партии в лявото пространство е изтръгването на държавата от властта на мафията. Олицетворение на тази власт е ГЕРБ. Можем спокойно да твърдим, че мафията инсталира ГЕРБ във властта, а ГЕРБ предаде държавата на мафията“, заяви кандидатът за председател на БСП Георги Тодоров на срещата-разговор „Има алтернатива“, организирана по инициатива на ПП АБВ. За да може това да се случи, трябва да се възстанови доверието на хората в политическата система. Призивите за замяна на партиите с някаква друга форма на пряка демокрация ни отклоняват от същността на проблема, а лошите примерите за управление без партии са достатъчно красноречиви, категоричен беше Тодоров.

Според него възстановяване на доверието е възможно преди всичко с изграждане на нов облик на партиите както чрез промотирането на нови лица, така и чрез ясни и открити действия, които да показват скъсването на зависимостите между партиите и задкулисието. "Вярно е, че политическите партии съществуват, за да защитават икономически интереси, но не на малка група олигарси, а на широки прослойки от населението", допълни той.

В заключение Георги Тодоров обобщи: „Свалянето на ГЕРБ от власт и провеждането на честни избори трябва да е обща цел на всички партии- както в лявото, така и в дясното политическо пространство. За да имаме реални свободи, развита икономика и благоденстващи граждани, са нужни нормални партии, а не организирани престъпни групи за разграбване на държавата“.