Цветелина Пенкова с посещения във Велико Търново, Силистра и Русе

25.08.2020 г.

Евродепутатът от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент Цветелина Пенкова беше на посещение в Северна България. Тя посети градовете Велико Търново, Силистра и Русе.

Във Велико Търново Цветелина Пенкова се срещна с новото ръководство на Общинския съвет на БСП  и новоизбрания председател. Тя запозна съпартийците си със ситуацията в Европейския парламент и промените, които настъпиха след обявяването на световната пандемия от COVID-19. Евродепутатът даде подробна информация за  пакета от 750 милиарда евро, който се очаква да подпомогне икономическото възстановяване на страните-членки. Посещението на Цветелина Пенкова в старата столица е свързано и с желанието й да разкрие офис в града. Реалното му отваряне се забави заради пандемията и въведените мерки, но очакванията са до края на годината, офисът да заработи. В него ще се провеждат различни мероприятия и обучения. Младите хора ще имат възможността да получават информация и да представят свои инициативи, както и да се запознаят с левите политики на ЕС.

В Силистра Пенкова стартира кампания за почистване на дунавския бряг от отпадъци. Първият етап беше проведен, като се включиха хора на различна възраст. Сред тях бяха представители на ученическия парламент в града, техни приятели и съученици. Млади хора, работещи в чужбина и върнали се за малко в града, отбелязаха, че участват в подобни акции зад граница, които там са честа практика. Предстои следващ етап в началото на месец септември.

С кмета на Русе Пенчо Милков и заместник-председателя на ПГ на "БСП за България" Крум Зарков, Цветелина Пенкова се информира за подготовката и предстоящото откриване на офис „Солидарност“ в Русе. В Русе тя проведе срещи с приятели и симпатизанти.